Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Από το Λονδίνο ξεκινά η διεθνοποίηση της ΔΕΗ - Στην Αθήνα το συνέδριο της Eurelectric

tags :
Από το Λονδίνο ξεκινά η διεθνοποίηση της ΔΕΗ - Στην Αθήνα το συνέδριο της  Eurelectric

Το «Power Summit» α πραγματοποιηθεί Lagonisi Resort στις 22 και 23 Μαΐου

Νέος άνεμος πνέει για τη ΔΕΗ με την έναρξη του 2024. Το Capital Markets Day του Λονδίνου στις 23 Ιανουαρίου, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Στάσσης θα παρουσιάσει το νέο business plan για την περίοδο 2023-2027, με επενδύσεις άνω των 9 δισ ευρώ, θα είναι το έναυσμα μιας σημαντικής χρονιάς που θα σηματοδοτήσει τη διεθνοποίηση της μεγάλης ελληνικής εταιρίας.

Η εξαγορά της Enel Romania είναι το πρώτο βήμα του ανοίγματος της ΔΕΗ στο εξωτερικό που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και με άλλες κινήσεις σε νέους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες αλλά και η πράσινη ενέργεια. Η στροφή της ΔΕΗ προς το εξωτερικό υπογραμμίζεται εξάλλου από την ανάδειξη του Γιώργου Στάσση σε αντιπρόεδρο της Eurelectric δηλαδή του συνδέσμου στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι ενεργειακοί παίκτες της Ευρώπης. 

Και όπως φαίνεται η συμμετοχή του κ. Στάσση στην ηγεσία της Eurelectric δεν έχει μόνο τυπικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα αφού το Μάιο η ΔΕΗ θα φιλοξενήσει στην Αθήνα την κορυφαία εκδήλωση της Eurelectric για το 2024. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης