Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαλαματίνα: Αυξημένος τζίρος το 2023, νέες επενδύσεις 2,5-3 εκατ. ευρώ

Μαλαματίνα: Αυξημένος τζίρος το 2023, νέες επενδύσεις 2,5-3 εκατ. ευρώ
Οι εξαγωγές το 2023 ξεπέρασαν το 25% των συνολικών πωλήσεων. Το επενδυτικό πρόγραμμα
Η Οινοποιία Μαλαματίνα ανακοίνωσε την ανανέωση της εταιρικής της εικόνας, με νέο λογότυπο.
Οπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, «το νέο λογότυπο εμπνέεται από τη μακραίωνη οικογενειακή παράδοση και αποτυπώνει τη δυναμική συνέχεια της Οινοποιίας.
Κάνει πρωταγωνιστή το κλειδί σε χρυσό χρώμα, το οποίο αποτελεί και σήμα κατατεθέν της, ενώ παραμένει η αναφορά “est. 1895", ως φόρος τιμής του έτους ίδρυσης του πρώτου Οινοποιείου της, στην Αλεξανδρούπολη, από τον Κωνσταντίνο Μαλαματίνα.
Την ίδια στιγμή, το πιο διάσημο προϊόν της Ελληνικής Οινοποιίας, η ιστορική & αυθεντική Ρετσίνα ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, διατηρεί το γνωστό ανθρωπάκι με το κλειδί, που επίσημα καθιερώθηκε το 1957, υπογραμμίζοντας το στοιχείο της παράδοσης και της σύνδεσης με το παρελθόν, ενισχύοντας ταυτόχρονα το μέλλον της.
Ο Νικόλαος Κεράνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Οινοποιίας Μαλαματίνα, δήλωσε σχετικά: «Πριν δύο χρόνια, ξεκινήσαμε μαζί με τον Όμιλο Mantis μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξελίξουμε ένα εμβληματικό brand σε μία ισχυρή επιχειρηματική δύναμη για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα. Σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για μία ποικιλία νέων προϊόντων, για μία παράδοση που ξεπέρασε τα σύνορα, ενθουσίασε και απέκτησε νέο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ παράλληλα βραβεύτηκε για την ποιότητα και την καινοτομία της. Το νέο λογότυπο μετουσιώνει την προσπάθεια όλων μας και σηματοδοτεί το πέρασμα στη Νέα Εποχή της Οινοποιίας Μαλαματίνα».
Ο Όμιλος Mantis, σε συνεργασία με τη νέα διεύθυνση της Οινοποιίας Μαλαματίνα, διασφάλισε τη βιωσιμότητα του εμβληματικού brand και την ενίσχυσή του στην ελληνική και διεθνή αγορά, υλοποιώντας, από τον Δεκέμβριο του 2021, ένα σημαντικό επενδυτικό και επιχειρηματικό πλάνο. Από την 1η Μαρτίου 2022, που ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία υπό τη νέα διοίκηση, ξεκίνησε η Α’ φάση του επενδυτικού σχεδίου που ξεπερνά τα 5 εκατ. €, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ο επόμενος κύκλος επενδύσεων ύψους 2,5-3 εκατ. € σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα, ενσωμάτωσε προηγμένα συστήματα ελέγχου σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, επαναφέροντας την Οινοποιία σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στον χώρο.
Αξιοποιώντας τη νέα παραγωγική διαδικασία, η Οινοποιία Μαλαματίνα διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της. Εκτός από την παραγωγή της αυθεντικής ρετσίνας, λάνσαρε πέντε νέες σειρές για την ελληνική αγορά και επιπλέον δύο για το εξωτερικό με συνολικά 20 νέα προϊόντα -«Φίλιωμα», «Ρεζινέ», «Τέσσερις Άγγελοι», «2303 REZINÉ», «ΝΑΜΑ», «Αγιόκλημα», «Μοσχοβόλι»-, διασφαλίζοντας την παρουσία της σε όλες τις κατηγορίες κρασιού (οικονομικό, μεσαίας κατηγορίας, premium).
Η υλοποίηση του επενδυτικού και επιχειρηματικού πλάνου, καθώς και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων της Οινοποιίας.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις έκλεισαν κοντά στα 10 εκατ. €, έναντι των 7,25 εκατ. € του 2022. Οι εξαγωγές το 2023 ξεπέρασαν το 25% των συνολικών πωλήσεων, με την εταιρεία να έχει παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες.
Παράλληλα, στο πλαίσιο ανάπτυξης της εξωστρέφειας προχώρησε σε επέκταση του δικτύου διανομής, πετυχαίνοντας αξιοσημείωτες συνεργασίες, εντός και εκτός συνόρων, όπως η δημιουργία ιδιωτικής ετικέτας με αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και η συνεργασία της με μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη. Παράλληλα επεκτάθηκε σε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες catering, με χώρους εστίασης και fine dining εστιατορίων σε όλη την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης