πάμε euro

Πάτρικ Σικ: Το Χάμπντεν Παρκ έχει και άλλο μυθικό γκολ να διηγείται μετά του Ζινεντίν Ζιντάν!

Πάτρικ Σικ: Το Χάμπντεν Παρκ έχει και άλλο μυθικό γκολ να διηγείται μετά του Ζινεντίν Ζιντάν!

Την καλύτερη του εμφάνιση με την Εθνική Τσεχίας πραγματοποίησε ο Πάτρικ Σικ στην αναμέτρηση της χώρας του απέναντι στην Σκωτία (2-0), μιμούμενος τον Ζινεντίν Ζιντάν και το πρότυπο του… Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Πρόκειται για ένα αστείρευτο ταλέντο και μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ένας ποδοσφαιριστής που στα 25 του χρόνια έχει αλλάξει 6 διαφορετικές ομάδες, δίχως όμως να έχει κατορθώσει μέχρι και σήμερα να βρει την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη».
E32hvc8WEAQH7tk_1.jpg

Οι τρεις δανεισμοί και η αλλαγή έξι ομάδων σε επτά χρόνια…

Συνήθιζε πάντα να βρίσκεται στην σκιά των μεγαλύτερων. Αυτό συνέβη στην Σαμπντόρια, η οποία τον αγόρασε από την Σλάβια Πράγας, όπου τον «σκέπασε» ο Μουριέλ, αλλά και στην Ρόμα που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο έπακρο δίπλα από τον Έντιν Τζέκο.

Συνολικά, μετρά 196 συμμετοχές στην καριέρα του, με την Ιταλία να αποτελεί την «αγαπημένη» του χώρα και την Ρόμα τον ιδανικότερο προορισμό του… μέχρι τον επόμενο. Εκεί άλλωστε τον εμπιστεύτηκαν αρκετά, και οι μεστές εμφανίσεις του, του έδωσαν το εισιτήριο για την Γερμανία και την Μπάγερν Λεβερκούζεν.
schick.roma.spalle.2017.2018.1400x840.jpg

Η πρώτη του «σταθερή» χρονιά και τα… σημαδιακά φετινά γκολ του

Η χρονιά που πραγματοποίησε φέτος ήταν εξαιρετική. Αγωνίστηκε στα 29 από τα 38 ματς της ομάδας του, ολοκλήρωσε τις διαρκείς περιπλανήσεις με τους τρεις δανεισμούς που είχε «υποστεί»,  σκόραρε 9 φορές και συμμετείχε άμεσα σε άλλα 2 τέρματα της γερμανικής ομάδας.

Κάθε γκολ του ήταν ιδιαίτερο και σηματοδοτούσε και ένα «γνώριμο» αποτέλεσμα για την Λεβερκούζεν. Συνδύασε άλλωστε τα γκολ του με 4 νίκες, με 3 ισοπαλίες με δύο ίδια σκορ (1-1), και δύο ήττες με το ίδιο σκορ από τις Μπάγερν Μονάχου και Αρμίνια Μπίλεφελντ (1-2).
E32Z_lBWQAg9O82.jpg

Η κλήση του στην Τσεχία και το ντεμπούτο στο EURO

Κάπως έτσι κατάφερε να διατηρήσει την θέση του στην Εθνική Τσεχίας, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή του, Γιάροσλαβ Σίλχαβι, να τον καλεί για να πραγματοποιήσει την 25η του συμμετοχή με το εθνόσημο της χώρας του και το ντεμπούτο του στο EURO.

Έτσι και έγινε. Ο Πάτρικ Σικ ξεκίνησε βασικός και η αναμέτρηση της Τσεχίας με την Σκωτία, κρίθηκε από τον ίδιο. Ο Τσέχος αρχικά σκόραρε στο 42ο λεπτό, οι Τσέχοι άντεξαν στην πίεση των Σκωτσέζων και το δεύτερο ημίχρονο ήρθε να δικαιώσει τις διαρκείς προσπάθειές του να… στεριώσει κάπου και να παραμείνει αλησμόνητος.
bayer_leverkusen_v_real_madrid_-_champions_league_final_2002.jpg

Το «γυριστό» του Ζιντάν στο Χάμπντεν Παρκ, ο Σικ και ο… Ιμπραϊμοβιτς

Στην αναμέτρηση του Χάμπντεν Παρκ, δηλαδή στο γήπεδο που ο Ζινεντίν Ζιντάν σκόραρε το αξέχαστο «γυριστό» του τελικού του Champions League το 2002 απέναντι στη νυν ομάδα του Σικ, ο Τσέχος αποφάσισε να σκοράρει το μακρινότερο γκολ που έχει μπει ποτέ σε EURO από το 1980 και μετά.

Η έμπνευση του Σικ να «κρεμάσει» τον Γκόρντον ήταν εξαιρετική. Πιθανώς να τον «ζήλεψε» και το πρότυπό του, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Το Χάμπτεν Παρκ ατένισε ξανά μία αλησμόνητη στιγμή, ακόμα και αν η «ομάδα» του, η Σκωτία, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες…

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης