πάμε euro

Ιταλία: Τα ρεκόρ της «Σκουάντρα Ατζούρα» και ο αήττητος απέναντι στην Ισπανία, Κιελίνι!

Ιταλία: Τα ρεκόρ της «Σκουάντρα Ατζούρα» και ο αήττητος απέναντι στην Ισπανία, Κιελίνι!

Την καταπληκτική της πορεία στο EURO 2020, συνεχίζει η Ιταλία, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να παραμένει αήττητη και να αναμένει την «μονομαχία» ανάμεσα στην Αγγλία και την Δανία, για να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό της διοργάνωσης!

Σχετικά Άρθρα

Πριν από τρία χρόνια, δεν κατόρθωσε για πρώτη φορά μετά το 1958 να βρεθεί στην τελική φάση κάποιας κορυφαίας διοργάνωσης Εθνικών ομάδων. Άμεση συνέπεια του αποκλεισμού της, αποτέλεσαν οι αποχωρήσεις από την «Σκουάντρα Ατζούρα» των Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Δύο ποδοσφαιριστών που είχαν συνδέσει το όνομά τους με την Ιταλία, αλλά αποχώρησαν, διότι θεώρησαν πως η ομάδα είχε φθάσει σε ένα τέλμα, και η κατάσταση δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί!
E5pWBZxWUAAd1p6.jpg

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όμως, ήρθε να αποδείξει πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ανέλαβε την Ιταλία, προκρίθηκε με χαρακτηριστική ευκολία στην τελική φάση του EURO, και πλέον βρίσκεται στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης των Εθνικών ομάδων, όντας αήττητος για 33 αναμετρήσεις!

Παράλληλα η Ιταλία δέχθηκε γκολ σε κανονική ροή αγώνα, για πρώτη φορά έπειτα από 14 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ντοναρούμα να μην μπορεί να αποτρέψει το εξαιρετικό τελείωμα του Αλβάρο Μοράτα, ενώ το προβάδισμα που της είχε δώσει ο Κιέζα σηματοδότησε μία ακόμη επιτυχία της, που σχετίζεται με τον επιθετικό πλουραλισμό που διαθέτει.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» άλλωστε έχει κατορθώσει να βρει δίχτυα για 13 φορές στην φετινή διοργάνωση, έχοντας μάλιστα στις τάξεις της πέντε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν βρει δίχτυα για τουλάχιστον δύο φορές στο ίδιο τουρνουά, πράγμα που λαμβάνει χώρα μόλις για δεύτερη φορά, κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, και για πρώτη από το 2000 και έπειτα, με την Γαλλία να είναι η τελευταία ομάδα που είχε πετύχει κάτι ανάλογο!

Παράλληλα, η πρόκρισή της απέναντι στην Ισπανία, είχε ιδιαίτερη σημασία και για τον αρχηγό της ομάδας, Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος αποτελεί πλέον τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του EURO, που τίθεται αντιμέτωπος με την ίδια ομάδα, στην εν λόγω διοργάνωση, για περισσότερες από 4 φορές (5 πλέον)!

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως το 1/3 των αναμετρήσεών που έχει δώσει με την φανέλα της Ιταλίας (5 από τις 16), είναι απέναντι στην Ισπανία, δίχως να μετρά καμία ήττα, σε κανονική διάρκεια!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης