πάμε euro

Οι ημερομηνίες των πέναλτι του Ζορζίνιο που «φωνάζουν» στην Αγγλία να μην του δώσει την ευκαιρία…

Οι ημερομηνίες των πέναλτι του Ζορζίνιο που «φωνάζουν» στην Αγγλία να μην του δώσει την ευκαιρία…

Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός την ευστοχίας του Ζορζίνιο στα πέναλτι, με τον Ιταλό μέσο της Τσέλσι, να έχει αστοχήσει μόλις σε τέσσερις περιπτώσεις σε συλλογικό επίπεδο, με κοινό χαρακτηριστικό αυτών να είναι πως όλες να τοποθετούνται μετά τον Σεπτέμβρη!

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο είδος του. Για έναν εξαιρετικό ανασταλτικό μέσο, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή κάθε στατιστικής κατηγορίας για την Ιταλία, η οποία δεν σχετίζεται με γκολ ή δημιουργία φάσεων, έχοντας παράλληλα πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο και με την Τσέλσι, στο Champions League, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτησή του!

Παρά ταύτα, εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται και η ψυχραιμία που διακατέχει τον Ζορζίνιο από την «άσπρη βούλα», με τον Ιταλό να… μην χάνει! Ο Ζορζίνιο άλλωστε, αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι του ημιτελικού απέναντι στην Ισπανία, μετρώντας μόλις τέσσερις αστοχίες σε ολόκληρη την καριέρα του, σε 41 απόπειρες!

Κοινό χαρακτηριστικό των αποτυχιών του μάλιστα αποτελούν οι ημερομηνίες που έλαβαν χώρα.

E5pO73CWEAAoxgT_-_Αντιγραφή.jpg

Ο Ζορζίνιο αστοχεί αποκλειστικά μετά τις 20 του μήνα, και πάντα από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη! Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι Άγγλοι «οφείλουν» να μην του παραχωρήσουν την ευκαιρία να εκτελέσει από τα έντεκα βήματα, καθώς οι αριθμοί και η ημερομηνία του τελικού αναδεικνύουν πως θα καταλήξει να… πανηγυρίσει!

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων που ο Ζορζίνιο αστόχησε:

  • 26 Νοεμβρίου 2017: Άρσεναλ – Τσέλσι 3-1
  • 20 Σεπτεμβρίου 2020: Κράσνονταρ – Τσέλσι 0-4
  • 28 Οκτωβρίου 2020: Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-2
  • 26 Δεκεμβρίου 2020: Ουντινέζε – Νάπολι 0-1

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης