eSports & Games

FaZe Clan: Ο πρώτος eSports οργανισμός που έγινε εξώφυλλο στο Sports Illustrated (video)

FaZe Clan: Ο πρώτος eSports οργανισμός που έγινε εξώφυλλο στο Sports Illustrated (video)
Το «SI» αναλύει το μοναδικό… success story της FaZe Clan.

Ο ηλεκτρονικός αθλητισμός έζησε άλλη μια αποθεωτική στιγμή, με την FaZe Clan να πρωταγωνιστεί στην πρόσφατη έκδοση του Sports Illustrated. Αντίστοιχη προβολή από το χώρο των eSports είχε μέχρι στιγμής ο Tyler «Ninja» Blevins, που ήταν καλεσμένος στην επιτυχημένη εκπομπή της Ellen Degeneres. Το τελευταίο εξώφυλλο του δημοφιλούς περιοδικού επιβεβαιώνει πως το επαγγελματικό gaming έχει κερδίσει πλέον την καθολική αναγνώριση.

Η FaZe ξεκίνησε ως μια παρέα φίλων που έκαναν εντυπωσιακά βιντεάκια στο Call of Duty. Το κοινό αγάπησε το περιεχόμενο που προσέφεραν χαρίζοντας τους τεράστια δημοτικότητα. Το εγχείρημα της ξεκίνησε το 2010 και τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελιχθεί σε έναν streaming και gaming κολοσσό με εκατοντάδες επιτυχημένα events. Το Forbes υποστήριξε ότι η αξία της FaZe Clan το 2020 ξεπερνούσε τα 300 εκατομμύρια δολάρια.
Screenshot_144_2.png

Έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα από το χώρο του θεάματος, της μουσικής και προφανώς του αθλητισμού, με τους Ben Simmons, Jamal Murray, Meyers Leonard και Josh Hart, να έχουν πάρει κομμάτι των μετοχών της. Ταυτόχρονα, ο LeBron James Jr, γιός του «Βασιλιά» του ΝΒΑ, είναι μέλος του δυναμικού της, σε μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές στα eSports.

Το Sports Illustrated αναφέρεται στην ιστορική της αναδρομή, αναλύοντας το πώς κατάφερε από μια παρέα νεαρών παιδιών, να εξελιχθεί στον επαγγελματικό Οργανισμό που έχει βιώσει τόσο τρομακτική επιτυχία. Ταυτόχρονα, υπάρχει ειδική αναφορά στον Lee Trink, CEO της FaZe Clan, εξηγώντας τις στρατηγικές του επιλογές που διόγκωσαν το εμπορικό μέγεθος της ομάδας.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης