Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ - Ζημίες για το 2013 προβλέπει η Alpha Finance

tags :
ΕΛΠΕ - Ζημίες για το 2013 προβλέπει η Alpha Finance
Οι υψηλοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα, τα αδύναμα περιθώρια διύλησης και η περιορισμένη προμήθεια αργού πετρελαίου επηρεάζουν αρνητικά τα αποτελέσματα, εκτιμά η Alpha Fin.
Σε εκτιμήσεις για ζημιές 214 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης 2013 και 44 εκατ. ευρώ για το δ' τρίμηνο για την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια προβαίνει η χρηματιστηριακή εταιρεία Alpha Finance.
Παράλληλα, κάνει λόγο για αξιοσημείωτα αδύναμα αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο και εκτιμά ότι σε προσαρμοσμένη βάση τα ΕΛΠΕ θα εμφανίσουν ζημιές 38 εκατ. ευρώ το Q4 και 138 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 16 εκατ. ευρώ το τρίμηνο και στα 58 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάζονται από τα αδύναμα περιθώρια διύλισης, τον περιορισμό της προμήθειας αργού πετρελαίου και την  εξαιρετικά ισχνή ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα, λόγω της υψηλής φορολόγησης.
Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, η Alpha Finance επισημαίνει ότι τελευταία γίνονται εικασίες στον Τύπο ότι μέσα στο πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα υπάρξει σχέδιο για αποεπένδυση του κράτους μέσω του Χρηματιστηρίου.
Οι εικασίες αυτές, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, είναι εξαιρετικά θεωρητικές και πιθανότατα είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης