Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Δεν έχουν επιβληθεί και δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας

Σερβία: Δεν έχουν επιβληθεί και δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας
Η Σερβία βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά, ωστόσο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Ρωσία και δεν επιθυμεί να διαταράξει αυτούς τους δεσμούς
Παρά την ευρωπαϊκή πορεία την οποία έχει χαράξει η Σερβία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Aleksandar Vucic, δεσμεύτηκε πως η χώρα του δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, καθώς δεν επιθυμεί να διαταράξει τις μεταξύ τους σχέσεις.
«Σήμερα η Σερβία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Έχει χαράξει ευρωπαϊκή πορεία. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να διατάξει τη χώρα να καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις της με την Ρωσία. Η Σερβία έχει αποδείξει ότι είναι μια χώρα, που αξίζει το σεβασμό», τόνισε ειδικότερα ο Σέρβος πρωθυπουργός, σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Εν συνεχεία, επιχειρώντας να μιλήσει στα ρωσικά, τα οποία μαθαίνει, ο A. Vucic, αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών και τις συνεργασίες που θα έρθουν στο μέλλον.
Δε δίστασε, επιπλέον, να υπογραμμίσει ότι υποχρέωσή του είναι να πράξει όσα ωφελούν την χώρα του, υπονοώντας πως τυχόν κυρώσεις προς τη Ρωσία θα έπλητταν τελικά των λαό της Σερβίας, αλλά και ότι είναι ξεκάθαρος για το ευρωπαϊκό μέλλον του σερβικού κράτους.
«Δεν κρύβω από τους Ρώσους εταίρους, ότι η βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκή τροχιά», είπε συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας ότι ποτέ δεν του ασκήθηκε πίεση από τη ρωσική ηγεσία για άλλες πολιτικές δράσεις ή επιδιώξεις.
Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος για την επιλογή του να μην επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, λέγοντας ότι έχει ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για αυτό τον σκοπό.
Οι δεσμοί που συνδέουν τους Σέρβους και τους Ρώσους είναι ιστορικοί, θρησκευτικοί και πολιτισμικοί, ενώ είναι πολύ ισχυροί.
«Οι Σέρβοι αγαπάνε τους Ρώσους και αυτό σαν παράδοση του λαού μας», κατέληξε ο Σέρβος πρωθυπουργός, «Και ενώ είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος στη λογική δουλειά παρά στην παράδοση, που άλλωστε δεν είναι στις αρμοδιότητές μου, σίγουρα δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι δεν γνωρίζω τι σημαίνουν αυτή η παράδοση και αυτοί οι ιστορικοί δεσμοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης