Σταϊκούρας (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι ασάφειες και τα λάθη

Σταϊκούρας (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι ασάφειες και τα λάθη
Τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης δεν αποτελούν επαρκή λόγο για να θολώνουμε και άλλο την πολιτική ατμόσφαιρα στην χώρα τόνισε ο κ.Σταϊκούρας
Για προσπάθεια παραπληροφόρησης από «θύλακες του ΣΥΡΙΖΑ» που στόχο έχουν να «ξεπεραστούν οι ασάφειες, οι παλινωδίες και τα λάθη, που έχουν οδηγήσει την χώρα σε όξυνση των αδιεξόδων της» κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Αναφερόμενος σε ορισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα τα οποία, όπως υποστηρίζει, παρουσιάζουν αποσπάσματα από χθεσινή τοποθέτησή του στην Επιτροπή Ισολογισμού και Απολογισμού της Βουλής και καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ο κ.Σταϊκούρας τονίζει πως «τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης δεν αποτελούν επαρκή λόγο για να θολώνουμε κι άλλο την πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα».
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε ταμειακό πλεόνασμα 2 δισ. με την εκτίμηση ότι, αν δεν γίνονταν οι κατάλληλες κινήσεις ΓΙΑ να κλείσει η συμφωνία, θα υπήρχε ταμειακό πρόβλημα στο τέλος Φεβρουαρίου.
«Για αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε δίμηνη παράταση του μνημονίου.
Η παρούσα κυβέρνηση η οποία γνώριζε αυτή την κατάσταση από την πρώτη μέρα, ενώ στην αρχή υποστήριζε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη τη δόση, στη συνέχεια, στις 20 Φεβρουαρίου, υπέγραψε την απόφαση με την οποία αν κλείσει η συμφωνία, η καταβολή της δόσης θα γίνει στο τέλος της τετράμηνης παράτασης του μνημονίου» τόνισε ο κ.Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει εσφαλμένη τη διαπραγματευτική αυτή προσέγγιση, και επικαλείται και ανάλογες δηλώσεις του επικεφαλής της καινούργιας διαπραγματευτικής ομάδας κ. Τσακαλώτου.
«Αυτή η προσέγγιση οδήγησε την κυβέρνηση στη μεγάλη εσωτερική στάση πληρωμών με τεράστιο κόστος για την πραγματική οικονομία», επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος κάνει λόγο για «προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των πολιτών από τα αδιέξοδα», επισημαίνοντας πως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της κυβέρνησης.

www.bankingews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS