Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Ο Juncker θέλει συμφωνία με τους δανειστές μέσα στο Σαββατοκύριακο, πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

Bloomberg: Ο Juncker θέλει συμφωνία με τους δανειστές μέσα στο Σαββατοκύριακο, πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα
Με τις θέσεις να σκληραίνουν σε όλες τις πλευρές, οι συνομιλίες είναι η τελευταία προσπάθεια του Juncker να πετύχει έναν συμβιβασμό
Την επίτευξη συμφωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα προσπαθεί να επιτύχει, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Jean-Claude Juncker, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλες το Bloomberg υποστηρίζει ότι αντιπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας περιμένουν για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις εάν σημειωθεί πρόοδος μεταξύ της ελληνικής αποστολής και του επικεφαλής του επιτελείου του Juncker.
«Η Ελλάδα και οι πιστωτές της έχουν εμπλακεί σε νέο γύρο συζητήσεων με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker να πιέζει για συμφωνία» αναφέρει το Bloomberg.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε την ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες με ένα νέο πλαίσιο προτάσεων για να κλείσει τις διαφορές στις συντάξεις, τους φόρους και τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα.
«Με τις θέσεις να σκληραίνουν σε όλες τις πλευρές, οι συνομιλίες είναι η τελευταία προσπάθεια του Juncker να πετύχει έναν συμβιβασμό μεταξύ των πλευρών», αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Την ίδια ώρα η Angela Merkel και ο πρόεδρος της ΕΕ Donald Tusk εμφανίζονται εξοργισμένοι από την στάση της Αθήνας να καθυστερεί την επίτευξη μιας συμφωνίας γεγονός που ωθεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στα άκρα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συμφωνία θα ήταν καλό να κλείσει το σαββατοκύριακο ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά οι αγορές τη Δευτέρα από μια ακόμη αποτυχία.
«Άλλωστε το ελληνικό χρηματιστήριο έπεσε κατά 5,9% την Παρασκευή με τις μετοχές των τραπεζών να πέφτουν κατά 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης