Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΜΕΤΚΑ: Νέα συμβόλαια για φωτοβολταϊκά έργα για τη θυγατρική της METKA EGN σε Πουέρτο Ρίκο και Βρετανία

ΜΕΤΚΑ: Νέα συμβόλαια για φωτοβολταϊκά έργα για τη θυγατρική της METKA EGN σε Πουέρτο Ρίκο και Βρετανία
Η αξία τους ανέρχεται σε περίπου 112 εκατ. ευρώ
Την υπογραφή συμβολαίων από την κατά 50,1% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ EGN, για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC), καθώς και τη λειτουργία και συντήρηση (O&M) 7 σταθμών παραγωγής ενέργειας με χρήση ηλιακών φωτοβολταϊκών τεχνολογιών (solar PV), συνολικής ισχύος άνω των 116MW, και με αξία συμβολαίου 112 εκατ. ευρώ περίπου, ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ.
Το μεγαλύτερο συμβόλαιο αφορά μεγάλης κλίμακας έργο, ισχύος 57MW, στο Πουέρτο Ρίκο και έχει υπογραφεί με την Oriana Energy, LLC, θυγατρική του ομίλου Sonnedix (συλλογικά, Sonnedix), κορυφαίου ανεξάρτητου παραγωγού ενέργειας (IPP) από μονάδες ηλιακής ενέργειας.
Εκτός από τις εργασίες EPC της μονάδας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2016, η METKA EGN θα παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης.
Επιπλέον, έχουν υπογραφεί 6 ακόμα συμβόλαια για έργα στο Ην. Βασίλειο, με κορυφαίους επενδυτές μεταξύ των οποίων οι Lightsource και Moser Baer, οι οποίοι ήδη συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο της METKA EGN, και η Canadian Solar που αποτελεί νέο πελάτη για την εταιρεία.
Τα νέα αυτά συμβόλαια, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης της METKA EGN και την τοποθετούν σε ηγετική θέση στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης