Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Ο δήθεν ανθρωπισμός των ΕΛΠΕ, τα απορρίμματα και οι λαθρομετανάστες της Χίου»

tags :
«Ο δήθεν ανθρωπισμός των ΕΛΠΕ, τα απορρίμματα και οι λαθρομετανάστες της Χίου»
Τα κέντρα κράτησης που τα έχουν ονομάσει hot spot για να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό στην Χίο, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τόνους ανακύκλωσης απορριμμάτων
Το bankingnews.gr δέχθηκε μια ενδιαφέρουσα επιστολή από μόνιμο κάτοικο της Χίου ο οποίος μας περιγράφει από την δική του οπτική γωνία το προσφυγικό πρόβλημα.
«Τα κέντρα κράτησης σηματοδοτούν και την μακροχρόνια παραμονή των λαθρομεταναστών στην Χίο αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.
Αντί τα ΕΛΠΕ να επενδύσουν για την αναβάθμιση της περιοχής όπου βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής, όπως καταγγέλλουν δεκάδες σύλλογοι στην Ελευσίνα, η διοίκηση της εταιρίας προφανώς εκτελώντας κυβερνητικές εντολές ή με στόχο να είναι αρεστή στην κυβέρνηση βομβαρδίζει την κοινή γνώμη για την συμμετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στην κατασκευή του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Χίο.
Από πού και ως που τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν σε μια διαδικασία επικαλούμενοι την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό;
Τα κέντρα κράτησης που τα έχουν ονομάσει hot spot για να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό στην Χίο, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τόνους ανακύκλωσης απορριμμάτων προφανώς αυτό απέφυγαν να το πουν για να μην χαλάσουν την δήθεν καλή εικόνα.
Επίσης στα εγκαίνια έφεραν κακήν κακώς πάνω από 80 μετανάστες για να τους μετακινήσουν εκ νέου όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Προηγήθηκαν ανακοινώσεις, video και γενικώς όλοι πιστεύουν ότι οι πολίτες της Χίου έχουν συναινέσει.
Πρόκειται για απερίγραπτες καταστάσεις, το νησί της Χίου έχει βουλιάζει από τους λαθρομετανάστες και παγιδευτεί στις ροές μεταναστών.
Η κριτική μου στα ΕΛΠΕ εδράζεται στο εξής
1)Στο παρελθόν τα ΕΛΠΕ δεν έχουν δείξει καμία ευαισθησία σε μείζονος σημασίας κοινωνικά θέματα, υπήρξαν και νεκροί στα διυλιστήρια.
2)Τα ΕΛΠΕ αντί να στηρίξουν την αναβάθμιση της περιοχής των διυλιστηρίων όπου επικρατεί ένα χάλι με κινήσεις εντυπώσεων και εξιλέωσης από την κοινωνία εμφανίζονται ως οι σωτήρες των λαθρομεταναστών.
Γιατί τα ΕΛΠΕ με τόσους αποθηκευτικούς χώρους δεν έφτιαξαν κέντρα κράτησης αφού είναι προσωρινή λύση και φόρτωσε το ελληνικό κράτος την Χίο και όλα τα νησιά;
Γιατί τα ΕΛΠΕ δεν πραγματοποιούν επενδύσεις για να αναβαθμίσουν την περιοχή των διυλιστηρίων όπου η ρύπανση δεν έχει προηγούμενο;
Γιατί το κράτος χρησιμοποιεί μια ημικρατική εταιρία για να ασκήσει την κοινωνική της πολιτική;
Το κυριότερο γιατί φορτώνουν το πρόβλημα στην Χίο;
Στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών οι συνθήκες είναι άθλιες ενώ ποιος θα διαφυλάξει το νησί αν αργότερα – και έχοντας μείνει μήνες – δεν υπάρξουν παραβατικές συμπεριφορές;

Με εκτίμηση
Γ.Δ.
Βροντάδος Χίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης