Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JPMorgan): Η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων θα έχει πολλές ακούσιες συνέπειες

Dimon (JPMorgan): Η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων θα έχει πολλές ακούσιες συνέπειες
«Η βραδύτερη ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα είναι ΟΚ», είπε ο πρόεδρος της JPMorgan
Την εκτίμηση ότι η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων, στα οποία έχον στραφεί πολλές κεντρικές τράπεζες, δεν θα λειτουργήσει τόσο καλά, ενώ θα έχει και ακούσιες συνέπειες εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon.
Μιλώντας στο αμερικανικό CNBC, ο Dimon, σημείωσε, ακόμα, πως δεν αναμένει από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) να υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια.
«Δεν νομίζω ότι τα αρνητικά επιτόκια βρίσκονται στα χαρτιά της Fed», είπε, συγκεκριμένα.
Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά επιτόκια εφαρμόζουν τόσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan - BoJ), όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Πέρα από τα αρνητικά επιτόκια, οι επενδυτές είναι, επίσης, ανήσυχοι για το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης και την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, επισήμανε ο Dimon.
«Η αγορά είναι ορισμένες φορές λογική και ορισμένες φορές παράλογη σχετικά με αυτές τις ανησυχίες», σημείωσε ο CEO της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται να υποβαθμίσω αυτούς τους κινδύνους».
Ωστόσο, τόνισε πως «εφόσον η Κίνα αναπτυχθεί με ρυθμό 4% ή 5% και η αμερικανική οικονομία κατά 2%, τότε είμαστε καλά».
Ερωτηθείς σχετικά, ο Dimon ανέφερε πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχουν και λόγοι αισιοδοξίας, καθώς «περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται και οι μισθοί αυξάνονται».
Παράλληλα, «η καταναλωτική δαπάνη βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο, που έχει παρατηρηθεί», υποστήριξε ο τραπεζίτης, με τους αμερικανούς πολίτες να «αγοράζουν αυτοκίνητα και σπίτια, κάτι που είναι πολύ καλό».
«Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. ώστε να στηρίξουμε περισσότερο τους πολίτες», ανέφερε, επίσης.
Τέλος, ως προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Dimon κάλεσε τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, να προσπαθήσουν να καταλάβουν και τις δύο πλευρές.

(Πρώτη Ενημέρωση: 16:28, Πέμπτη 3 Μαρτίου)
www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης