Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί παραίτησής του ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.Cl. Juncker

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί παραίτησής του ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.Cl. Juncker
Η Goldman Sachs αποτελεί «προβληματική επιλογή», σχολίασε ο Juncker, σχετικά με την απόφαση του Barroso να δεχτεί θέση στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα 
Κανένα περιθώριο περί του αντιθέτου δεν άφησε ο Jean Claude Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), ο οποίος προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου, σε κατηγορηματική διάψευση ότι παραιτείται.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Κομισιόν, μιλώντας στη βελγική Le Soir, απέρριψε τα σενάρια παραίτησής του, που είδαν το φως της δημοσιότητας, στον απόηχο της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ίδιος θέλησε να «διαλύσει» και ορισμένες άλλες φήμες, όπως το ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού ή υγείας, που θα τον καθιστούσαν ανήμπορο να εκτελέσει σωστά τα καθήκοντά του.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του προκατόχου του, Jose Manuel Barroso, να δεχθεί θέση στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, ο Juncker δεν εναντιώθηκε στην απόφαση αυτή κατ’ αυτή, αλλά περισσότερο στο ότι πρόκειται για θέση στη Goldman Sachs, που αποτελεί, όπως είπε, «προβληματική επιλογή».
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε πως«όλα είναι πιθανά σε κοινωνίες που δεν σκέφτονται πλέον και με αυτές τις απλοϊκές ρητορικές που εξαπλώνονται παντού, ομοίως και στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε συνεπώς να δίνουμε μαθήματα στους άλλους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης