Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πιο πιθανή μία αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο 2016, παρά τον Δεκέμβριο

Goldman Sachs: Πιο πιθανή μία αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο 2016, παρά τον Δεκέμβριο
Η πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων μέχρι και το τέλος του 2016 φτάνει το 80%
Ως πιο πιθανή ορίζει μία αύξηση των επιτοκίων τον τρέχοντα μήνα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) η Goldman Sachs, σε σχέση με την πλειοψηφία των σεναρίων που μιλούσαν για Δεκέμβριο του 2016.
Αρχικά, όπως αναφέρει στη σχετική της έκθεση η τράπεζα, η άνοδος της πιθανότητας για αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο 2016 στο 55% την προηγούμενη εβδομάδα, οφείλεται στις δηλώσεις της προέδρου της Τράπεζας, Jannet Yelen, η οποία ανέφερε πως τους τελευταίους μήνες είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, λόγω των ικανοποιητικών επιδόσεων της αμερικανικής οικονομίας.
Η πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων μέχρι και το τέλος του 2016 φτάνει ακόμα και το 80%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό με βάση τις κινήσεις των επενδυτών βρίσκεται μόλις σο 30%.
Επίσης, η Goldman επικαλείται και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed, κ.Fischer, ο οποίος τον Αύγουστο είχε τονίσει ότι στην επόμενη συνεδρίαση (τον Σεπτέμβριο) υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων.
Στη συνέχεια, η έκθεση αναφέρει πως αν και τα στοιχεία για την ανεργία την περασμένη Παρασκευή κρίθηκαν από πολλούς ως αποθαρρυντικά, σε επίπεδο 3μήνου αλλά και από την αρχή του έτους κινούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά το αμερικανικό ΑΕΠ, η πρόβλεψη για το γ' 3μηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώνεται στο αρκούντως ικανοποιητικό 2,9% σε ετήσια βάση.
Τέλος, σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στην τελευταία μέτρηση της Goldman για τον Αύγουστο βρισκόταν στο 1,6% σε ετήσια βάση (+0,1% σε μηνιαία), όταν ο στόχος της Fed είναι 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης