Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεθωριάζει η λάμψη του χρυσού, ενόψει αύξησης των επιτοκίων της Fed - Έχασε τα 1.200 δολ.

Ξεθωριάζει η λάμψη του χρυσού, ενόψει αύξησης των επιτοκίων της Fed - Έχασε τα 1.200 δολ.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κάτω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2016
Οι ανανεωμένες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου και η νέα εποχή που ξεπροβάλει στις ΗΠΑ - λόγω της νίκης Donald Trump - σε συνδυασμό με τις επιδόσεις ρεκόρ που καταγράφονται στη Wall Street οδήγησαν, τελικά, τον χρυσό σε ισχυρές απώλειες.
Παρά τις αρχικές αντιστάσεις, με τον χρυσό να καταγράφει περιορισμένες διακυμάνσεις στις τελευταίες συνεδρίασης, σήμερα οι επενδυτές φαίνεται να αποχωρούν από το πολύτιμο μέταλλο, με αποτέλεσμα η τιμή του να χάνει τα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2016.
Ενδεικτικά, περί τις 16:27, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού σημειώνουν πτώση 1,57% ή 19,20 δολάρια, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.192,20 δολάρια ανά ουγγιά.
Σημειώνεται πως η αγορά αναμένει αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου τον Δεκέμβριο, με τις πιθανότητες να ξεπερνούν χθες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ακόμα και το 100%.
Η τιμή του χρυσού αναμένεται να επηρεαστεί και από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), που θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα. 



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης