Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στo «κόκκινο ο ΔΟΛ - Το… κούρεμα και η στάση των τραπεζών

Στo «κόκκινο ο ΔΟΛ - Το… κούρεμα και η στάση των τραπεζών
Γιατί βάλτωσαν οι συζητήσεις με Αλαφούζο 
Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση έχει περιέλθει ο όμιλος ΔΟΛ ο οποίος μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να αποπληρώσει δόση προς τις τράπεζες της τάξεως των 7 εκ Ευρώ στα πλαίσια των όρων της αναχρηματοδότησης του δανεισμού του που έχει συμφωνήσει το 2014. Η δέσμευση των λογαριασμών του βασικού μετόχου έχει δημιουργήσει σοβαρές δυσχέρειες στη χρηματοδότηση του ομίλου με αποτέλεσμα πλέον αν εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες αν και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσπάθεια προσέγγισης με τον όμιλο Αλαφούζου αντιμετωπίζει δυσκολίες γεγονός που εντείνει την ανησυχία για το μέλλον του ομίλου. Την ίδια στιγμή τραπεζικές πηγές επισημαίνουν ότι το πρόβλημα του ΔΟΛ εστιάζεται στον εγκλωβισμό του βασικού μετόχου ο οποίος παρά το γεγονός ότι διαθέτει την ισχύ δεν έχει δυνατότητα να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εταιρίας.
Εν τω μεταξύ το προσωπικό του ομίλου λόγω των συνεχών καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας βρίσκεται σε … επιφυλακή για την πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στον Οργανισμό.
Αναφορικά με τον όμιλο Αλαφούζου καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι συζητήσεις που έγιναν αφορούσαν στη μεταβίβαση του συνόλου των δραστηριοτήτων του ομίλου. Ωστόσο η πλευρά του ομίλου Αλαφούζου επιθυμεί το κούρεμα των οφειλών του ΔΟΛ πράγμα το οποίο στην παρούσα φάση βρίσκει αντίθετες τις τράπεζες γεγονός που δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην υλοποίηση κάθε είδους συμφωνίας. Οι τράπεζες επιπλέον δηλώνουν οργισμένες μετά την κατάθεση του κ. Παναγιώτη Ψυχάρη στη Βουλή όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι ο ΔΟΛ λάμβανε δάνεια με εγγυήσεις αέρα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης