Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η δημοσιονομική τόνωση της κυβέρνησης Trump θα έχει μέτριο αντίκτυπο στην ανάπτυξη

Williams (Fed): Η δημοσιονομική τόνωση της κυβέρνησης Trump θα έχει μέτριο αντίκτυπο στην ανάπτυξη
«Με βάση το δημογραφικό και τις παραγωγικές τάσεις που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία, η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 1,5 – 1,75%»
Χαμηλότερα θέτει τον πήχη σχετικά με την αισιοδοξία που επικρατεί από τις επικείμενες πολιτικές της νέας αμερικανικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φραντσίσκο Francisco, John Williams.
Μιλώντας σήμερα 5 Ιανουαρίου 2017 στο CNBC, ο ανώτατος τραπεζίτης τόνισε πως η δημοσιονομική τόνωση που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του Donald Trump «θα έχει μέτρια επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη των Η.Π.Α. για τα επόμενα δύο χρόνια».
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει υποσχεθεί μεταξύ άλλων να αυξήσει απότομα τις δαπάνες για τις υποδομές, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
«Κατά την άποψή μου, με βάση το δημογραφικό και τις παραγωγικές τάσεις που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία, η ανάπτυξη (σσ το 2017) θα ανέλθει στο 1,5 – 1,75%», δήλωσε ο κ. Williams, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως οι επενδύσεις σε ορισμένες περιοχές θα είναι όντως ευεργετικές.
«Αν μπορέσουμε να βρούμε τρόπους να πραγματοποιήσουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, στον τομέα της τεχνολογίας και ευρύτερα στις υποδομές, νομίζω ότι όντως μπορούμε να μετατοπίσουμε την οικονομία προς τα πάνω», εκτίμησε.
Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των αναλυτών μιλά για αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ άνω του 2% το 2017, ενώ οι bull κάνουν λόγο και για 5%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης