Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δεν θα υπάρξει «καλύτερη» συμφωνία για τη Βρετανία μετά το Brexit

Juncker: Δεν θα υπάρξει «καλύτερη» συμφωνία για τη Βρετανία μετά το Brexit
«Το καθεστώς που κάποια ημέρα θα προσφερθεί στη Βρετανία δεν θα είναι ένα καθεστώς το ίδιο ευνοϊκό σε σύγκριση με εκείνο που χαρακτηρίζει το κράτος δικαίου»
Σκληρός απέναντι στο Λονδίνο εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
Μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, οι δύο άνδρες απέκλεισαν το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να διαπραγματευτεί μια σχέση με την Ε.Ε. που θα ήταν πιο επωφελής σε σύγκριση με εκείνη που υφίσταται μεταξύ των κρατών μελών του μπλοκ.
«Συμφωνήσαμε σε ένα βασικό σημείο:
Ότι το καθεστώς που κάποια ημέρα θα προσφερθεί στη Βρετανία δεν θα είναι ένα καθεστώς το ίδιο ευνοϊκό σε σύγκριση με εκείνο που χαρακτηρίζει το κράτος δικαίου και το τι είναι αποδεκτό μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε.
Η έξοδος από την Ε.Ε., εάν έχει κάποια λογική, θα οδηγήσει σε μια νέα σχέση με τις χώρες της Ε.Ε. που θα είναι διαφορετική σε σύγκριση με εκείνη μεταξύ των κρατών - μελών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Juncker, ενώ από την πλευρά του ο κ. Cazeneuve παρέμεινε στην ίδια γραμμή:
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της Ε.Ε. κι ότι ένα κράτος που αποχωρεί δε μπορεί να επωφελείται από ένα καλύτερο καθεστώς σε σύγκριση με εκείνο μεταξύ των κρατών - μελών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης