Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβούμενοι σύλληψη από το καθεστώς Erdogan, Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία

Φοβούμενοι σύλληψη από το καθεστώς Erdogan, Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία
Οι εν λόγω αξιωματικοί εργάζονταν στα γραφεία του ΝΑΤΟ ως μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας
Άσυλο στην Ολλανδία και λοιπές ευρωπαϊκές χώρες ζητούν μαζικά Τούρκοι αξιωματικοί οι οποίοι υπηρετούσαν στην Ευρώπη, σε μία προσπάθεια να γλιτώσουν τη σύλληψη ως «Γκιουλενιστές (υποστηρικτές του Fethullah Gullen)» από το καθεστώς του Recep Tayyip Erdogan.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad, οι εν λόγω αξιωματικοί εργάζονταν στα γραφεία του ΝΑΤΟ ως μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, ωστόσο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 έχουν μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας, όπως και οι εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που συνελήφθησαν ή εκδιώχθηκαν από τα πόστα τους στο πλαίσιο της «εκκαθάρισης» που επιχειρείται στη γειτονική μας χώρα.
Τα αιτήματα των Τούρκων αξιωματικών που διατάχθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία αλλά δεν πειθάρχησαν φοβούμενοι την σύλληψή τους, έχει φέρει τις ολλανδικές δικαστικές αρχές ενώπιον των ίδιων διλημμάτων που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί τους στην Γερμανία και την Ελλάδα, σύμφωνα με την NRC Handelsblad, καθώς η Τουρκία ζητά επιτακτικά την έκδοσή τους.
Υπενθυμίζεται ότι 86 αξιωματικοί της Άγκυρας που εργάζονταν στα γραφεία του ΝΑΤΟ καθαιρέθηκαν από τις τουρκικές αρχές, με τους περισσότερους όμως εξ’ αυτών να αρνούνται να εκτελέσουν την διαταγή για άμεση επιστροφή τους στην Τουρκία.
Τα παραπάνω έρχονται λίγες μόλις εβδομάδες από την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, την 26η Ιανουαρίου, να μην υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας και να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του πραξικοπήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης