Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρευνα Randstad: Το 49% των Ελλήνων επιθυμεί να ανοίξει τη δική του επιχείρηση!

Έρευνα Randstad: Το 49% των Ελλήνων επιθυμεί να ανοίξει τη δική του επιχείρηση!
Μάλιστα, το ποσοστό αγγίζει το 64% και το 67% στις ηλικίες 18-24 και 55-67 ετών αντίστοιχα!
Το 49% των Ελλήνων επιθυμεί να αναπτύξει προσωπική επιχειρηματική δραστηριότητα, θεωρώντας ότι έτσι δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την έρευνα Workmonitor της Randstad για το α’ 3μηνο του 2017, η οποία εξετάζει το κλίμα επιχειρηματικότητας και τις προοπτικές των startup εταιρειών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών εταιρειών στη χώρα μας.
Μάλιστα, το ποσοστό αγγίζει το 64% και το 67% στις ηλικίες 18-24 και 55-67 ετών αντίστοιχα.
Το ποσοστό διπλασιάζεται εάν κάποιο άτομο χάσει τη δουλειά του.
Σε αυτή την περίπτωση, το 50% δήλωσε ότι εάν έχανε την τωρινή εργασία του, θα ήθελε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία.
Ενδεικτικά, το 79% των Ελλήνων συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά το ρίσκο αποτυχίας υπάρχει σε μεγάλο βαθμό.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, μόνο το 28% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η Ελλάδα είναι καλό μέρος για την ίδρυση μίας startup εταιρείας.
Στην τελευταία θέση παγκοσμίως, το 20% των Ελλήνων συμμετεχόντων πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει ενεργά τις νέες startup εταιρείες, ενώ το 88% συμφωνεί ότι, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν.
Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα, προτιμά να εργάζεται σε μία μικρομεσαία ή αυτοδιοικούμενη επιχείρηση, το 57% σε μία πολυεθνική εταιρεία, ενώ το 59% θα ήθελε να εργάζεται σε μία startup.
Ο Δείκτης Κινητικότητας της Randstad για την αγορά εργασίας, ο οποίος αξιολογεί την προσδοκία των εργαζομένων να αλλάξουν επάγγελμα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αυξήθηκε κατά 6 μονάδες το α’ 3μηνο για την Ελλάδα και έφτασε τις 110.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Δείκτης Κινητικότητας είναι επίσης στις 110 μονάδες με αυξήσεις να καταγράφονται στη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Ινδία.
Στην ερώτηση πόσο πιθανή θεωρούν οι εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους έξι μήνες, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό, το οποίο σηματοδοτεί αύξηση της τάξης του 4% από το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Όσον αφορά τους Έλληνες ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι άνδρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (44%).
Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό, όσον αφορά το φόβο απόλυσης, είναι αυτή των 55-67 ετών (51%) και 25-34 (50%).
Το 52% των ατόμων που δήλωσε ότι κατέχει υψηλό επίπεδο μόρφωσης, είναι αυτό που εμφανίζει το μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εργασιακή ικανοποίηση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 3% από το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας το 66%.
Η ηλικιακή ομάδα με τη μέγιστη εργασιακή ικανοποίηση είναι μεταξύ 55-67 (73%). Το τμήμα του πληθυσμού που δήλωσε την ελάχιστη ικανοποίηση είναι αυτό των ηλικιών 18-24 (60%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης