Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο στρατός της Σομαλίας σκότωσε τον αρχηγό της οργάνωσης al - Shabaab

Reuters: Ο στρατός της Σομαλίας σκότωσε τον αρχηγό της οργάνωσης al - Shabaab
Στην επιχείρηση σκοτώθηκαν άλλοι τρεις μαχητές της al - Shabaab, αλλά κι ένας Αμερικάνος πεζοναύτης
Ένας αρχηγός της οργάνωσης al - Shabaab και τρεις ακόμα μαχητές σκοτώθηκαν στη Σομαλία την Παρασκευή 5/5, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 7/5 το υπουργείο Πληροφοριών της αφρικανικής χώρας, μεταδίδει το Reuters.
Ένας πεζοναύτης του αμερικάνικου ναυτικού και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επιδρομή που έγινε την Παρασκευή 5/5 σε ένα κρησφύγετο της al - Shabaab και αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος στρατιώτη των ΗΠΑ στην αφρικανική χώρα από το 1993.
"Στις 5 Μαϊου ο εθνικός στρατός της Σομαλίας σκότωσε έναν ηγέτη της al - Shabaab, τον Moalim Osman Abdi Badil και τρεις μαχητές" ανέφερε το σομαλικό υπουργείο Πληροφοριών.
"Αυτό αποδυναμώνει τους τρομοκράτες στην περιοχή και είναι μία νίκη του σομαλικού στρατού και των ειρηνοποιών" καταλήγει η ανακοίνωση.
Η κυβέρνηση υποστήριξε επίσης ότι ο θάνατος του ηγέτη της al - Shabaab ενισχύει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και δίνεται στους μαχητές μία ευκαιρία να εγκαταλείψουν την al - Shabaab.
Οι μαχητές από την φίλα προσκείμενη στην al - Qaeda, οργάνωση al - Shabaab, κάνουν συχνές επιθέσεις στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου σε μία προσπάθεια να ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας, που στηρίζεται από τη Δύση.
Η Σομαλία βρίσκεται σε πόλεμο από το 1991, όταν είχε ανατραπεί ο δικτάτορας Siad Barre.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης