Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bofa Merrill Lynch: Προς αναβάθμιση 55 δισ δολάρια ευρωπαϊκών "junk" ομολόγων

Bofa Merrill Lynch: Προς αναβάθμιση 55 δισ δολάρια ευρωπαϊκών
Στην ρευστή αγορά εταιρικών ομολόγων της Ευρώπης, ότι κατεβαίνει πρέπει να ανέβει
Αυτή τη θεωρία εφαρμόζουν ο αναλυτές τη Merrill Lynch, σε περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ (54,8 δισεκατομμύρια δολάρια),που θα αναβαθμιστούν στις επενδυτικές βαθμολογίες φέτος, καθώς η Ευρώπη ανακάμπτει από τα κρατικά χρέη και την κατάρρευση των τιμών παγκόσμιου εμπορεύματος.
Η Anglo American Plc, η Telecom Italia SpA και η Gazprom PJSC, με το χρέος τους να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα δέκατο του δείκτη υψηλών αποδόσεων του ευρώ, βρίσκονται στην κορυφή για αναβάθμιση.
"Σε μια πιο ήρεμη πολιτική σκηνή, μια θεαματική περίοδο κέρδους, που αντανακλά στην παγκόσμια ανάπτυξη, αναμένουμε να δούμε θεαματικές αλλαγές σε «κακές» μετοχές", ανέφεραν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Souheir Asba σε ερευνητικό σημείωμα που δημοσιεύθηκε σήμερα 15 Μαΐου 2017.
"Η Ευρώπη φαίνεται να οδηγεί ήδη την τάση".
Η τάση σηματοδοτεί την αρχή μιας ανάκαμψης για τις αγορές εταιρικών ομολόγων μετά από μείωση των παγκόσμιων χρεών ύψους 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε «junk” κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τιμών πετρελαίου το 2015.
Τα αποκαλούμενα ανερχόμενα αστέρια ή ομόλογα που έχουν αναβαθμιστεί σε επενδυτικό βαθμό, παρουσιάζουν ευκαιρίες αγοράς επειδή το χρέος προτιμάται για αγορά από μια ευρύτερη ομάδα επενδυτών.
Τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων των περίπου 25 ευρωπαϊκών εταιρειών βρίσκονται στα πρόθυρα αναβάθμισης, αριθμός που δεν παρατηρείται πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με την έκθεση.
Οι αποδόσεις τυπικά αρχίζουν να γίνονται σφιχτότερες όταν τα ομόλογα που έχουν βαθμολογία 1 βαθμού κάτω του επενδυτικού βαθμού, δίνουν μια θετική προοπτική από μια αντιπροσωπεία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και στη συνέχεια πέφτουν έως και 10 τοις εκατό περισσότερο τις ημέρες μετά τη κίνηση, αναφέρουν οι αναλυτές της Bank of America.
"Όσο νωρίτερα το καλύτερο, αλλά αν χάσετε την προ-θετική ανακοίνωση, η μετα-θετική ανακοίνωση και ακόμη και η μετα-αναβάθμιση εξακολουθούν να προσφέρουν αξιοπρεπή αξία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης