Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu Agency: Οι Τούρκοι αυξάνουν τις επενδύσεις τους στο ελληνικό real estate

Anadolu Agency: Οι Τούρκοι αυξάνουν τις επενδύσεις τους στο ελληνικό real estate
Σημαντική ώθηση στην όλη δραστηριότητα έχει προσφέρει και η πτώση των τιμών
Οι επενδύσεις εκ μέρους Τούρκων στο ελληνικό real estate συνεχώς αυξάνουν, λόγω του ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι ευνοϊκές αλλά και εξαιτίας του προγράμματος της χρυσής visa, όπως αναφέρει δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή (Anadolu Agency).
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο περισσότεροι από 160 Τούρκοι πολίτες έχουν επενδύσει ποσά που ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ έκαστος για να αποκτήσουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα για διάστημα πέντε ετών.
«Οι Τούρκοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα», εκτιμά η Πία Βαφιάδου, πράκτορας real estate στην Αθήνα
Σύμφωνα με την κυρία Βαφιάδου η ενίσχυση της ζήτησης από Τούρκους πολίτες οφείλεται και στην πτώση των τιμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι οποίοι τοποθετούνται στο real estate και με τη σκέψη ότι θα υπάρξει ανάκαμψη των αποτιμήσεων καθώς η ελληνική οικονομία μοιάζει ικανή να εξέλθει της κρίσης.
Από την πλευρά του το Enterprise Greece έχουν δαπανηθεί ποσά που ξεπερνούν το ένα δις. ευρώ για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από ξένους πολίτες, με τους Κινέζους να είναι αυτοί που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, ακολουθούμενοι από τους Ρώσους.
«Κανείς από τους πελάτες μου δεν μετακόμισε στο σπίτι που αγόρασε στην Ελλάδα.
Οι περισσότεροι τα έχουν ενοικιάσει.
Στόχος τους να πραγματοποιήσουν μία επένδυση που θα τους προσφέρει κέρδη», τονίζει ο Κωστής Αρσάνογλου, ειδικός στο real estate ο οποίος διαθέτει μεγάλο αριθμό Τούρκων πελατών.
Όπως υποστηρίζει περισσότερα από 1.000 σπίτια έχουν πουληθεί σε Τούρκους πολίτες κατά την τελευταία 2ετία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης