Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Παραίτηση 3 μελών από το ΔΣ - Ποια πρόσωπα προτείνουν Μπόμπολας και Κούτρας

Ελλάκτωρ: Παραίτηση 3 μελών από το ΔΣ - Ποια πρόσωπα προτείνουν Μπόμπολας και Κούτρας
Οι αλλαγές και αναταράξεις στον Ελλάκτωρ συνεχίζονται με φόντο την κόντρα των μεγαλομετόχων.
Η Διοίκηση  της Ελλάκτωρ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ν.3016/2002, όπως ισχύει, ότι την 09.07.2018 παραιτήθηκαν από τη θέση τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας  οι κ.κ. Ιωάννης Τζιβέλης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  μη εκτελεστικό Μέλος, Μαρία Μπόμπολα, μη εκτελεστικό Μέλος και Δημήτριος Χατζηγρηγοριάδης, Ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό Μέλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 12.07.2018 για την εκλογή νέων μελών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, τον διορισμό Προέδρου και Αντιπροέδρου και την ανασυγκρότηση αυτού  σε
Σώμα.
Τον άμεσο διορισμό του κ. Χρήστου Γκλαβάνη, της κας Παναγιώτας Ιπλιξιάν και του κ. Μαρκ Ραχωβίδη, από το από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ, σε αντικατάσταση των τριών παραιτηθέντων μελών του, θα στηρίξουν οι κ.κ. Δημήτριος Κούτρας και Λεωνίδας Μπόμπολας όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, μετά το διορισμό των ανωτέρω μελών από το ΔΣ,,  κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ, θα προτείνουν την εκλογή του κ. Κωνσταντίνου Ανδρεόπουλου και Λάμπρου Παπακωνσταντίνου σε αντικατάσταση των κ.κ. Αναστάσιου και Δημητρίου Καλλιτσάντση, με αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ, κατόπιν των ανωτέρω εταιρικών πράξεων  να διαμορφωθεί ως εξής:

1. Χρήστος Γκλαβάνης του Μιχαήλ, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
2. Δημήτριος Κούτρας του Αθανασίου, ως Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος
3. Λεωνίδας Μπόμπολας του Γεωργίου, ως Διευθύνων Σύμβουλο, Εκτελεστικό Μέλος
Άγγελος Γιόκαρης του Χρήστου, ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
4. Εδουάρδος Σαραντόπουλος του Κωνσταντίνου, ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
5. Θεόδωρος Πανταλάκης του Νικολάου, ως Ανεξάρτητο, Μη- Εκτελεστικό Μέλος
6. Παναγιώτα Ιπλιξιάν του Σπυρίδωνα, ως Ανεξάρτητο, Μη- Εκτελεστικό Μέλος και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
7. Μαρκ Ραχωβίδης του Σάββα, ως Ανεξάρτητο, Μη- Εκτελεστικό Μέλος
8. Κωνσταντίνος Ανδρεόπουλος του Ιωάννη, ως Ανεξάρτητο, Μη- Εκτελεστικό Μέλος
9. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου του  Ιωάννη, ως Ανεξάρτητο, Μη- Εκτελεστικό Μέλος

Όπως σημειώνουν οι κ.κ. Κούτρας και Μπόμπολας, "για το σκοπό αυτό, αναφορικά με το θέμα 13 της Αναθεωρημένης Ημερήσιας Διάταξης της επερχόμενης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ ζητούμε από τους Μετόχους να ψηφίσουν στις 25 Ιουλίου 2018 "ΥΠΕΡ" της παραπάνω πρότασης".
Ο κ. Χρήστος Γκλαβάνης εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια στην Ernst & Young, ενώ διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέλος του συμβουλίου για την περιοχή  EMEIA (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Ινδία, Αφρική) καθώς και μέλος του EY Global council. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς και άλλων εισηγμένων ελληνικών εταιρειών. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accounts of England & Wales.
Ο κ. Κωσταντίνος Ανδρεόπουλος είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στην οποία έχει διατελέσει Επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΕΤΕπ και Διευθυντής Νομικών Θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Πριν την ενασχόλησή του με την ΕΤΕπ, ο κ. Ανδρεόπουλος απασχολήθηκε στο νομικό γραφείο Baker & Mackenzie στη Νέα Υόρκη, καθώς και στη Monsanto Europe SA ως Assistant European Counsel. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M) στο Yale Law School. Κατέχει επίσης διδακτορικό τίτλο (LL.D) από το Albert – Ludwig Universitat, Freiburg im Breisgau (Γερμανία).
Η κ. Παναγιώτα Ιπλιξιάν έχει διατελέσει Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικών τραπεζών, έχει οριστεί ως εκπρόσωπος του ΤΧΣ και έχει προεδρεύσει ή είναι μέλος επιτροπών Κινδύνου, Ελέγχου, Αμοιβών, Διορισμών και Στρατηγικής. Η ευρεία εμπειρία της στον τραπεζικό τομέα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 10 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες σε εκτελεστικούς ρόλους που αφορούσαν την Κανονιστική Συμμόρφωση, τον Εταιρικό Σχεδιασμό και την Εταιρική Διακυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης