Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's υποβαθμίζει σε σταθερό το outlook για τις αυστριακές τράπεζες

Η Moody's υποβαθμίζει σε σταθερό το outlook για τις αυστριακές τράπεζες
Σε σταθερό υποβαθμίζεται το outlook των αυστριακών τραπεζών από τη Moody's
Σε σταθερές (από θετικές) υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης των αυστριακών τραπεζών η Moody's Investors Service, επικαλούμενη την επιβράδυνση του ρυθμού βελτίωσης στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει το ποσοστό των προβληματικών δανείων –επί των συνολικών- να υποχωρήσει στο 4% στα τέλη του 2019, από 4,4% πέρυσι και 5,6% το 2016.
Σε ό,τι αφορά στην κεφαλαιακή επάρκεια, ο δείκτης Core Tier 1 –κατά μέσο όρο– θα αυξηθεί στο 15,3% στο τέλος του 2019, από 14,9% το 2017 και 14,5% το 2016.
Παράλληλα, ο δανεισμός προς την οικονομία θα συνεχίσει να ενισχύεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι στο παρελθόν, ενώ η θετική επίδραση στα κέρδη των τραπεζών θα μειωθεί.
Η Moody's «βλέπει» ανάπτυξη 3% και 2,5% για την αυστριακή οικονομία τα έτη 2018 και 2019, αντίστοιχα, επιδόσεις καλύτερες σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
«Το περιβάλλον αυτό θα στηρίξει τα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών και θα ενισχύσει την αντοχή τους έναντι των οικονομικών διαταραχών.
Τα επίπεδα κεφαλαίου στις αυστριακές τράπεζες θα αυξηθούν επίσης σταδιακά, αντανακλώντας την ισορροπία μεταξύ ισχυρού εισοδήματος, αυξανόμενων δανείων και γενναιόδωρων πληρωμών μερισμάτων.
Η κερδοφορία στις αυστριακές τράπεζες θα παραμείνει σταθερή, υποστηριζόμενη από χαμηλές πιστωτικές προβλέψεις φέτος και επόμενο.
Το κόστος των τραπεζών για τα έσοδα θα παραμείνει σταθερό, καθώς οι βελτιώσεις της αποτελεσματικότητας θα έχουν μόνο επίπτωση στα κέρδη μεσοπρόθεσμα», σχολιάζεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης