Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Voya Financial: Κίνδυνος για την αμερικανική οικονομία η αγορά κατοικιών

Voya Financial: Κίνδυνος για την αμερικανική οικονομία η αγορά κατοικιών
Η Voya Financial προειδοποιεί για την αμερικανική αγορά κατοικιών
Η αγορά κατοικιών πρέπει να προστεθεί στο «τείχος των ανησυχιών» για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, σχολιάζει ο Douglas Coté, αναλυτής της Voya Financial, δέκα χρόνια αφότου η «φούσκα» στην αγορά κατοικιών προκάλεσε τη σοβαρότερη χρηματοπιστωτική κρίση όλων των εποχών.
Όπως μεταδίδει το «MarketWatch», με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία που «δείχνουν» επιβράδυνση στον κλάδο, ο Coté αναφέρει πως η αμερικανική αγορά κατοικιών απειλείται από το ισχυρότερο δολάριο, τις εμπορικές εντάσεις, τη νομισματική σύσφιξη της Federal Reserve και την πολιτική αβεβαιότητα που περιτριγυρίζει την Ουάσιγκτον.
«Η περιορισμένη προσφορά επιβραδύνει τις πωλήσεις, ανεβάζοντας αμείλικτα τις τιμές και μειώνοντας την προσιτότητα, ειδικά για τους πρώτους αγοραστές κατοικιών.
Οι ισχυρές οικονομικές προοπτικές θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις τιμές κατοικιών, έως ότου αυξηθεί σημαντικά η προσφορά».
Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν σε χαμηλό εννέα μηνών τον Ιούλιο του 2018, καταγράφοντας απροσδόκητη πτώση, σε μια νέα ένδειξη επιβράδυνσης της αμερικανικής αγοράς κατοικίας.



Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,7%, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 627.000 κατοικιών - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας πωλήσεις 638.000 κατοικιών, έναντι των 631.000 που είχαν αναφερθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των πωλήσεων στις 645.000 κατοικίες.
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,8%.
Παράλληλα, η μέση τιμή νέας κατοικίας αυξήθηκε κατά 6,0%, στα 328.700 δολ., τον Ιούλιο.
Οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν αύξηση κατά το β’ τρίμηνο του 2018, ωστόσο ο ρυθμός αύξησης ήταν χαμηλότερος από εκείνους που έχουν σημειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών κατοικιών του Ομοσπονδιακού Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού (FHFA) των ΗΠΑ, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,1%.
Σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2017, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,5% στο β’ τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, ο εποχιακά διορθωμένος μηνιαίος δείκτης του FHFA για τον Ιούνιο του 2018 αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Μάιο.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Αύξηση 8,7% στη μέση τιμή κατοικίας τον Απρίλιο 2018, στα 215.600 δολάρια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης