Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Δεν αντιδράσαμε έγκαιρα στην εμπλοκή Ρώσων στις εκλογές – Twitter: Μπλόκο σε 530.000 ύποπτες συνδέσεις καθημερινά

Facebook: Δεν αντιδράσαμε έγκαιρα στην εμπλοκή Ρώσων στις εκλογές – Twitter: Μπλόκο σε 530.000 ύποπτες συνδέσεις καθημερινά
Τί κατέθεσαν αξιωματούχοι των Facebook και Twitter στο αμερικανικό Κογκρέσο 
Η Facebook κινήθηκε «πολύ αργά» στον εντοπισμό των ρωσικών προσπαθειών για χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να παρέμβουν στις προεκλογικές καμπάνιες, παραδέχθηκε η chief operating officer της εταιρείας, Sheryl Sandberg
«Ήμασταν πολύ αργοί στον εντοπισμό αυτού και πολύ αργοί στη δράση.
Αυτή η εμπλοκή ήταν εντελώς απαράδεκτη.
Βελτιωνόμαστε στην εύρεση και την καταπολέμηση των αντιπάλων μας, από τα τρολς που έχουν οικονομικά κίνητρα μέχρι τις εξειδικευμένες στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών», είπε χαρακτηριστικά, ενώπιον των Αμερικανών Γερουσιαστών.
Αντικείμενο της σημερινής διαδικασίας στην οποία μετέχει και ο CEO του Twitter είναι να βρεθούν οι τρόποι που θα αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή που τίθεται από ξένες προσπάθειες για παραπληροφόρηση.
Από την πλευρά του, ο CEO της Twitter, Jack Dorsey, υπογράμμισε πως η εταιρεία ενισχύει τον έλεγχο κατά των ψευδών λογαριασμών.
Πλέον, το Twitter «πατάει φρένο» σε 530.000 ύποπτες συνδέσεις καθημερινά, διπλάσιο μέγεθος από τα logins που ανιχνεύονταν έναν χρόνο νωρίτερα.
«Υπό την οπτική μίας απλής επιχειρηματικής προοπτικής και για να εξυπηρετηθεί η δημόσια συζήτηση, στόχος του Twitter είναι να υπάρχουν όλες οι φωνές στην πλατφόρμα», σημειώνεται στη γραπτή κατάθεση του.
Η εταιρεία «δεν χρησιμοποιεί πολιτική ιδεολογία για να πάρει τις αποφάσεις της», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης