Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sabah: Στα χέρια της διευθύντριας της CIA τα στοιχεία για τη δολοφονία Khashoggi από την τουρκική ΜΙΤ

Sabah: Στα χέρια της διευθύντριας της CIA τα στοιχεία για τη δολοφονία Khashoggi από την τουρκική ΜΙΤ
Τις ημέρες που ακολούθησαν την δολοφονία του Khashoggi, στις 2 Οκτωβρίου, τουρκικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή του ηχητικές καταγραφές
Οι τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών παρέδωσαν στην αρχηγό της CIA Gina Haspel τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλάισιο της έρευνας για την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία είναι μία από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που συμμετέχουν στις ενορχηστρωμένες διαρροές στοιχείων της υπόθεσης Κhashoggi όπως σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τουκρική MIT «ενημέρωσε την Gina Haspel για τις αποδείξεις που συνδέονται με την δολοφονία του δημοσιογράφου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η MIT έδειξε στην διευθύντρια της CIA τα βίντεο και τις ηχητικές καταγραφές και «μοιράστηκε» μαζί της «τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του προξενείου και της προξενικής κατοικίας της Σαουδικής Αραβίας (στην Κωνσταντινούπολη)».
Τις ημέρες που ακολούθησαν την δολοφονία του Khashoggi, στις 2 Οκτωβρίου, τουρκικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή του ηχητικές καταγραφέςπου αποδεικνύουν ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος βασανίσθηκε, δολοφονήθηκε και διαμελίσθηκε.
Η ύπαρξη αυτών των ντοκουμέντων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την Αγκυρα, ενώ ο Tayyip Erdogan δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα στοιχεία χθες κατά την ομιλία του ενώπίον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, κατά την οποία είχε δεσμευθεί ότι «θα αποκαλύψει την γυμνή αλήθεια» για την δολοφονία.
Σύμφωνα με την Sabah, η Gina Haspel, μία πράκτορας καριέρας και τουρκόφωνη, που ορίσθηκε επικεφαλής της CIA τον Απρίλιο, είχε «συνομλίες σε υψηλό επίπεδο» στην Αγκυρα, όπου προσγειώθηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του Erdogan στο τουρκικό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης