Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την τιτλοποίηση πακέτου ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων σε ξένους θεσμικούς επενδυτές εξετάζει η ΔΕΗ - Τι απαντά η διοίκηση

tags :
Την τιτλοποίηση πακέτου ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων σε ξένους θεσμικούς επενδυτές εξετάζει η ΔΕΗ - Τι απαντά η διοίκηση
Ράλι ανόδου άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ μετά τις διαρροές περί τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών
(upd)Την τιτλοποίηση πακέτου ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων επιβεβαιώνει ότι εξετάζει η ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη ρευστότητά της.
Το παλιό σενάριο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ φαίνεται πως ξαναμπαίνει στο τραπέζι αρκεί η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράξει τις οφειλές αυτές.
Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι ανέφερε το bankingnews.gr νωρίτερα, ότι δεν πρόκειται να πουληθούν πακέτα ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων οικιακής κατανάλωσης σε funds καθώς η φιλοσοφία της επιχείρησης είναι να υποστηρίξει σταθερά τον κοινωνικό της ρόλο.
Μεταξύ των αναδόχων εμφανίζεται η Deutsche Bank η οποία έχει σχετική τεχνογνωσία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Αν και η πρακτική φαίνεται ελκυστική εντούτοις τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο καθώς η εισπραξιμότητα μεν βελτιώνεται αλλά από την άλλη πλευρά δημιουργούνται και νέα χρέη.
Η ολοκλήρωση ενός τέτοιου εγχειρήματος θα βοηθήσει σημαντικά την επιστροφή της ΔΕΗ στις αγορές με ανταγωνιστικό επιτόκιο την ώρα που μειώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.
Κλειδί στη διαχείριση των απαιτήσεων είναι η Qualco η οποία έχει ως στόχο να εισβάλει στην εισπραξιμότητα των οφειλόμενων ποσών.
Η διαχείριση μέρους των ανεξόφλητων χρεών αποτελεί μία από τις υπηρεσίες που ανέλαβε η Qualco ως σύμβουλος της ΔΕΗ, μέσα από τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2017.
Παράλληλα, η κοινοπραξία κλήθηκε ανάμεσα σε άλλα να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών, αλλά και να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους.
Όσον αφορά πάντως τη διαχείριση των οφειλών, η εταιρεία προχώρησε σε επιμερισμό των καταναλωτών σε αρκετές δεκάδες κατηγορίες, ώστε να εφαρμόσει εξατομικευμένες λύσεις στην προσέγγισή τους.
Παρά πάντως τα αισιόδοξα αποτελέσματα του 2018, το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών κάθε άλλο παρά παρελθόν αποτελεί για την επιχείρηση.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Εξετάζουμε την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά όχι την πώληση σε τρίτους

Την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά όχι την πώληση σε τρίτους, εξετάζει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα, διευκρινίζει ότι, όπως έχει προαναγγείλει, για την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει τρόπους αξιοποίησης όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων με βάση και τη διεθνή εμπειρία.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και το θέμα της χρηματοδότησης (όχι της πώλησης σε τρίτους) μέσω τιτλοποίησης  ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία, στοχεύοντας πέραν της ενίσχυσης της ρευστότητάς της και στην ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Με υψηλό όγκο και ισχυρή άνοδο +6% η μετοχή της ΔΕΗ – Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Με έντονα ανοδικές διαθέσεις διαπραγματεύεται η μετοχή της ΔΕΗ από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ενώ ο όγκος των συναλλαγών έχει ξεπεράσει τις 730 χιλ. τεμάχια.
Η μετοχή βρίσκεται στα 1,7950 ευρώ με άνοδο έως 6% και αποτίμηση 416 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή είναι σε υψηλά 8 μηνών έχοντας περάσει πάνω από τα 1,75 ευρώ.
Πριν από 52 εβδομάδες η μετοχή ήταν στα 2,94 ευρώ.


Αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια χαρακτηρίζουν θετικά τα δημοσιεύματα για τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με σκοπό να αντλήσει έως και 300 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα χθες υπήρχαν δημοσιεύματα για την τιμή του λιγνίτη με τους αναλυτές να σχολιάζουν πως μπορεί να θεωρηθεί θετική εξέλιξη ενόψει του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.
Από την άλλη τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων διαπραγματεύονται κοντά στα ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης