Νίπτει τας χείρας του ο Καλογήρου: Ο κ. Αγγελής μου ανέφερε την άποψη του για δημοσιεύματα του Τύπου - Καμία ενημέρωση για Novartis

Νίπτει τας χείρας του ο Καλογήρου: Ο κ. Αγγελής μου ανέφερε την άποψη του για δημοσιεύματα του Τύπου - Καμία ενημέρωση για Novartis
Αιτιολογώντας την παραγγελία για πειθαρχικό έλεγχο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, από το ΣτΕ, ο κ. Καλογήρου επεσήμανε ότι η μόνη ενημέρωση που είχε ήταν σχετικά με "μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελέων"
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για πολιτικές παρεμβάσεις στη διαδικασία, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, υποστήριξε ότι ο τέως επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής δεν τον είχε ενημερώσει για τα τεκταινόμενα.
Τον μόνο που αποδέχεται ο κ. Καλογήρου είναι ότι ο κ. Αγγελής του μετέφερε απλά την «προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών» και την άποψή του για σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.
 
Η δήλωση του κ. Καλογήρου

Αμέσως μετά την ενέργειά μου να ζητήσω, όπως από το νόμο προβλέπεται, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Αγγελή, ο τελευταίος έσπευσε να δημοσιοποιήσει ανακοίνωσή του προς τον Τύπο.
Σε σχέση με όσα αναφέρονται σε αυτή, απόλυτα διευκρινίζεται ότι έχω ήδη από την αρχή της θητείας μου επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης.
Οσον αφορά τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή τού κ. Αγγελή τα μόνα ζητήματα που μου είχε θέσει ήταν η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών.
Οποιαδήποτε άλλωστε ενημέρωσή μου, επιτρέπω να αφορά μόνο αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντά μου, προκαλώντας πάντοτε ακόλουθα τη νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι προέβην στην παραγγελία άσκησης προκαταρκτικής εξέτασης μετά από διαβιβαστικό έγγραφο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ακριβώς ώστε το κρίσιμο ζήτημα να πάψει να συνιστά αντικείμενο διαρροών ή υπαινικτικών αναφορών, όπως άλλωστε δεν ταιριάζει σε θεσμικά όργανα που έχουν αναλάβει και ασκούν πολιτική ή δικαστική εξουσία.
Η προκαταρκτική εξέταση από δικαστικό όργανο άλλου δικαστηρίου που έχει ήδη ζητηθεί θα δώσει τη δυνατότητα οριστικής και με πλήρη διαφάνεια επίλυσης του ζητήματος από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης, δηλαδή από όργανα που φέρουν τα εχέγγυα άσκησης των συναφών καθηκόντων με ανεξαρτησία, πληρότητα και αντικειμενικότητα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS