Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Σήμερα 8/10 η ψηφοφορία στη Βουλή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

tags :
Υπόθεση Novartis: Σήμερα 8/10 η ψηφοφορία στη Βουλή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο
Στις 17:00 το απόγευμα αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Στις 17:00 σήμερα Τρίτη 8/10 θα αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο και τον ρόλο που κατηγορείται ότι είχε στην υπόθεση της Novartis.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ κατηγορεί τον κ.Παπαγγελόπουλο για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων και συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία στα αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδορκίας και πρόκληση - προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία, την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα στηρίξουν τόσο το Κίνημα Αλλαγής όσο και η Ελληνική Λύση, με το ΚΚΕ να προσανατολίζεται να αποχωρήσει και με το ΜεΡΑ25 να ψηφίζει παρών.
Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβει τόσο ο κ.Παπαγγελόπουλος όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού θα επισημάνει πως η ΝΔ τον άφησε εκτός κάδρου παρά το γεγονός ότι επί δυόμιση χρόνια τον κατηγορούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτή, θα κατηγορήσει τη ΝΔ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το πραγματικό σκάνδαλο αλλά και για επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, ενώ θα αιτιολογήσει τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

Η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών «σήμερα, με τη σύσταση της προαποφασισθείσας προκαταρκτικής επιτροπής ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της φαρσοκωμωδίας για την πολιτική μου δίωξη» και συμπλήρωσε «ταυτόχρονα αρχίζει ο χορός των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς σκευωρούς στον χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης