Τελευταία Νέα
Διεθνή

Royal Bank of Canada: Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για τις επιχειρήσεις αγωγών πετρελαίου

Royal Bank of Canada: Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για τις επιχειρήσεις αγωγών πετρελαίου
Το κόμμα του Trideau δεν έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία
Η μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά, Royal Bank of Canada (RBC), προβλέπει μεγαλύτερη πίεση για τις εγχώριες επιχειρήσεις αποθήκευσης πετρελαίου και επιχειρήσεις αγωγών, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.
Παραμένει στην εξουσία ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau καθώς το κόμμα του οι Φιλελεύθεροι πρόκειται να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Δευτέρα 21/10.
Ωστόσο, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως οι Φιλελεύθεροι δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και άρα ο Trudeau θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία ωστόσο θα χρειαστεί τη στήριξη ενός μικρότερου «αριστερού» κόμματος.
Σύμφωνα με τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, οι Φιλελεύθεροι επρόκειτο να κερδίσουν 156 από τις 338 συνολικά έδρες του Κοινοβουλίου, δηλαδή μόλις 14 έδρες λιγότερες από την πλειοψηφία.
Ενώ οι αναλυτές της RBC αναμένουν από την κυβέρνηση να προχωρήσει με την επέκταση του πετρελαιαγωγού Trans Mountain, λένε ότι οι αριστερές ομάδες μπορούν να κάνουν κινήσεις ενάντια στο σχέδιο - την υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση των μειονοτήτων Trudeau.
«Βλέπουμε το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών ως πιθανό να διατηρήσει αρνητικό συναίσθημα προς τον αγωγό», ανέφερε η RBC Capital Markets σε σημείωμα που εκδόθηκε λίγο μετά τα αρχικά αποτελέσματα.
Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι δημοσκοπήσεις, η Goldman Sachs μείωσε τους στόχους τιμών στις ενεργειακές εταιρείες Suncor Energy, Cenovus Energy, Imperial Oil, Καναδικές φυσικές πηγές και MEG Energy Corp. Οι κινήσεις προηγήθηκαν των εταιρικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου και, την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της παραγωγής σχιστολιθικών πετρωμάτων στις ΗΠΑ και μείωσε τις προοπτικές της για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης