Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυπριακή Βουλή: Ομόφωνη καταδίκη της αποστολής τουρκικών όπλων και στρατευμάτων στη Λιβύη

tags :
Κυπριακή Βουλή: Ομόφωνη καταδίκη της αποστολής τουρκικών όπλων και στρατευμάτων στη Λιβύη
Το ψήφισμα καλεί τον ΟΗΕ να εποπτεύσει την εφαρμογή του εμπάργκο, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις
Με ομόφωνο ψήφισμά της η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας για πώληση και αποστολή όπλων και στρατευμάτων, μια απόφαση που παραβιάζει το εμπάργκο πώλησης όπλων και καλεί τον ΟΗΕ να εποπτεύσει την εφαρμογή του εμπάργκο, έτσι ώστε να επιβληθούν κυρώσεις.
Η Ολομέλεια της Βουλής καταγράφοντας με ανησυχία τη νέα κορύφωση της τουρκικής επιθετικότητας και της απόπειρας της Τουρκίας για αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς την Ελλάδα και την Αίγυπτο, τις δύο χώρες που βλάπτονται πιο άμεσα από τα μνημόνια Τουρκίας - Sarraj.
Η Βουλή σημειώνει την απόφαση του Κοινοβουλίου της Λιβύης να καταγγείλει ως παράνομα τα ανωτέρω τουρκολιβυκά «Μνημόνια Συνεργασίας» που βλάπτουν και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Περαιτέρω, η Κυπριακή Βουλή υπογραμμίζει την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, που υποδηλώνει το «Μνημόνιο Συναντίληψης» της Τουρκίας και της κυβέρνησης Sarraj περί οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας, που δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα άλλων παράκτιων κρατών στην περιοχή.
Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα ότι η νέα αυτή τουρκική κίνηση που συμπεριλαμβάνει και την υπογραφή μνημονίου αμυντικής συνεργασίας, δυναμιτίζει την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης