Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 10 ευρώ η δημόσια πρόταση του Αντ. Καράτζη για το υπόλοιπο 15,37% της Καράτζης - Επιβεβαίωση BN

Στα 10 ευρώ η δημόσια πρόταση του Αντ. Καράτζη για το υπόλοιπο 15,37% της Καράτζης - Επιβεβαίωση BN
Στα 10 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση
(upd) Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για τις μετοχές της Καράτζη ΑΕ, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 15,37% στην εταιρία, προχώρησε η ΑΝΤΚΑΡ Μονοπρόσωπη, εταιρία συμφερόντων του Αντώνη Καράτζη, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Banking News.
Το τίμημα ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά μετοχή.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το bankingnews.gr, μέσω του χρηματιστηρίου Αθηνών διακινήθηκε το πακέτο του 38,44% που κατείχε, σύμφωνα με πληροφορίες η Μ. Καράτζη στην Καράτζης, στην τιμή των 8,42 ευρώ, συνολικής αξίας 47,49 εκατ. ευρώ.
Το πακέτο μεταφέρθηκε στον Αντώνιο Καράτζη, ενώ επίκειται και δημόσια πρόταση.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι μειοψηφίας βρίσκουν την τιμή του πακέτου εξαιρετικά χαμηλή.

Η ανακοίνωση για τη δημόσια πρόταση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΤΚΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ
«ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»
1. Σύμφωνα με τα άρθρα 7, 10 και 16 του Ν. 3461/2006, όπως ισχύει (ο «Νόμος»), η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΤΚΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, είναι εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με αριθμό 153123527000 και εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης (ο «Προτείνων»), ανακοινώνει την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (η «Δημόσια Πρόταση») προς όλους τους κατόχους (οι «Μέτοχοι») κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών (οι «Μετοχές»), ονομαστικής αξίας €1,68 έκαστη της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με επωνυμία «ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ», η οποία είναι εγγεγραμμένη και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με αριθμό 77088427000, και εδρεύει επί της οδού Στέλιου Καζαντζίδη και Βοσπόρου 2Α, 71601, Ηράκλειο (η «Εταιρεία»).
2. Κατά την ημερομηνία της παρούσας, το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε €24.662.051 και διαιρείται σε 14.679.792 Μετοχές, οι οποίες διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»).
3. Την 21.01.2020 ο Προτείνων απέκτησε με χρηματιστηριακή συναλλαγή πακέτου το σύνολο των Μετοχών που κατείχε η κα Μαρία Καράτζη στην Εταιρεία, ήτοι 5.643.204 Μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 38,44% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Την ίδια ημερομηνία, ο κ. Αντώνης Καράτζης, ο οποίος κατέχει το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφων του Προτείνοντα, κατείχε 6.780.204 Μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν 46,19% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Συνεπεία των ανωτέρω ενεργοποιήθηκε η υποχρέωση για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 1 του Νόμου.
4. Ο κ. Αντώνης Καράτζης και οι ελεγχόμενες από αυτόν εταιρείες, «PLUSPACK AE», «ΑΡΤΕΜΙΣ ΡΕΑΛ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ» και «ΑΚ GRAFF AE», αποτελούν Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα σύμφωνα με το άρθρο 2 (ε) του Νόμου (τα «Συντονισμένα Πρόσωπα» ή «Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα»). Πέραν αυτών δεν υπάρχουν άλλα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα.
5. Κατά την 21.01.2020, η οποία είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης (η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης»), ο Προτείνων και το Συντονισμένα Πρόσωπα κατείχαν συνολικά 12.423.408 Μετοχές οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 84,63% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφων της Εταιρείας, ενώ ούτε ο Προτείνων ούτε άλλο Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, άλλες Μετοχές ή δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας.
6. Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των Μετοχών, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων και οποιοδήποτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, ήτοι 2.256.384 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 15,37% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»).
7. Ο Προτείνων δηλώνει ότι συντρέχει η περίπτωση της παραγράφου 6(β) του άρθρου 9 του Νόμου, καθώς, κατά τους 6 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ενεργοποιήθηκε η υποχρέωση για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 21.01.2020, οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν επί Μετοχών δεν υπερέβησαν το 10% του συνόλου των Μετοχών, και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 3,73% του συνόλου αυτών. Ως εκ τούτου, ο Προτείνων όρισε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» (ο «Αποτιμητής»), ως ανεξάρτητο αποτιμητή για τη διενέργεια αποτίμησης των Μετοχών (η «Αποτίμηση») για τον προσδιορισμό του εύλογου και δίκαιου ανταλλάγματος και σύνταξης σχετικής έκθεσης αποτίμησης, η οποία δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 16, παράγραφος 1 του Νόμου συγχρόνως με τη δημοσιοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης. Η τιμή που προέκυψε από την Αποτίμηση ανέρχεται σε €8,34 ανά Μετοχή.
Σημειώνεται ότι, κατά δήλωση του Αποτιμητή, του Προτείνοντος και της Εταιρείας, ο Αποτιμητής πληροί τα κριτήρια της παραγράφου 7 του άρθρου 9 του Νόμου και συγκεκριμένα είναι (i) εγνωσμένου κύρους, (ii) διαθέτει την απαραίτητη οργάνωση, στελεχιακό δυναμικό και εμπειρία σε αποτιμήσεις επιχειρήσεων, και (iii) είναι ανεξάρτητος από τον Προτείνοντα και την Εταιρεία και ειδικότερα δεν έχει ούτε είχε κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη επαγγελματική σχέση ή συνεργασία με τον Προτείνοντα ή με Συντονισμένα Πρόσωπα ή / και με την Εταιρεία και τα συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα.
8. Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου, ο Προτείνων προσφέρει €10,00 (το «Προσφερόμενο Τίμημα») σε μετρητά, για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που του προσφέρεται νόμιμα και έγκυρα εντός της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (η «Περίοδος Αποδοχής»).
9. Το Προσφερόμενο Τίμημα πληροί τα κριτήρια του «δίκαιου και εύλογου» ανταλλάγματος, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 9, παράγραφοι 4 και 6 του Νόμου και τα οποία είναι τα κάτωθι: (α) η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή της Μετοχής (η «ΜΧΤΜ») κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση, (β) η ανώτατη τιμή στην οποία ο Προτείνων ή/ και οποιοδήποτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή τυχόν άλλο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση, και (γ) η τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε από την Αποτίμηση.
Στην παρούσα Δημόσια Πρόταση, το Προσφερόμενο Τίμημα:
α. Υπερβαίνει κατά 25,0% τη ΜΧΤΜ των Μετοχών κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ενεργοποιήθηκε η υποχρέωση για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 21.01.2020, η οποία τιμή ανερχόταν σε 8,002 ευρώ ανά Μετοχή,
β. Υπερβαίνει κατά 18,8% την ανώτατη τιμή στην οποία ο Προτείνων ή/και οποιοδήποτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ενεργοποιήθηκε η υποχρέωση για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 21.01.2020. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σημείο 3 ανωτέρω, ο Προτείνων απέκτησε την 21.01.2020 από την κα Μαρία Καράτζη συνολικά 5.643.204 Μετοχές σε τιμή 8,417 ευρώ ανά Μετοχή. Σημειώνεται ότι, πέραν αυτού, ούτε ο Προτείνων ούτε οποιοδήποτε Πρόσωπο Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα δεν απέκτησε Μετοχές σε τιμή υψηλότερη των 8,417 ευρώ ανά Μετοχή κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ενεργοποιήθηκε η υποχρέωση για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης.
γ. Υπερβαίνει κατά 19,9% την τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε από την Αποτίμηση, η οποία τιμή ανέρχεται σε 8,34 ευρώ ανά Μετοχή.
Συνεπώς, το Προσφερόμενο Τίμημα πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 9, παράγραφοι 4 και 6 του Νόμου.
Επιπλέον, ο Προτείνων θα αναλάβει για λογαριασμό των Μετόχων που αποδέχονται νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (οι «Αποδεχόμενοι Μέτοχοι») την καταβολή των προβλεπόμενων στον Κανονισμό Εκκαθάρισης δικαιωμάτων εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μετοχών που θα έχουν προσφερθεί νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα (οι «Μεταβιβαζόμενες Μετοχές») υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (η «ΕΛ.Κ.Α.Τ.»), που προβλέπονται στο Άρθρο 7 της κωδικοποιημένης απόφασης αρ. 1 (συνεδρίαση 223/28.1.2014) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και σήμερα ανέρχονται σε 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης και η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των Μεταβιβαζομένων Μετοχών επί τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές: του Προσφερόμενου Τιμήματος και της τιμής κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο κατά την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. και με ελάχιστη χρέωση ποσού ίση με το μικρότερο μεταξύ των 20 ευρώ ή του 20% της αξίας της συναλλαγής για κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο.
10. Ο Προτείνων δεν αναλαμβάνει την καταβολή του ποσού που αναλογεί στον προβλεπόμενο στο άρθρο 9 του Ν 2579/1998 φόρο, σήμερα ανερχόμενο σε 0,20% επί της αξίας συναλλαγής, ο οποίος θα βαρύνει τους Αποδεχόμενους Μετόχους. Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Τιμήματος δίχως την επιβάρυνση από τα δικαιώματα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ., αλλά μειωμένο κατά το ποσό του προαναφερόμενου φόρου.
11. Σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 3 του Νόμου, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. έχει βεβαιώσει ότι ο Προτείνων διαθέτει τα μέσα για την καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος και των δικαιωμάτων εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζομένων Μετοχών προς την Ε.Λ.Κ.Α.Τ. που βαρύνουν τον ίδιο και τους Αποδεχόμενους Μετόχους. Εντούτοις, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. δεν παρέχει εγγύηση, κατά την έννοια των Άρθρων 847 επ. του Αστικού Κώδικα, για την εκπλήρωση των χρηματικών και άλλων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο Προτείνων από τη Δημόσια Πρόταση.
12. Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτά ο ίδιος Μετοχές μέσω του Χ.Α. ή εξωχρηματιστηριακά οποτεδήποτε από την ημερομηνία της παρούσας μέχρι τουλάχιστον τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Τίμημα. Αυτές οι αποκτήσεις Μετοχών θα δηλώνονται και δημοσιεύονται σύμφωνα με το άρθρο 24 (2) του Νόμου και τις εφαρμοστέες διατάξεις του Ν. 3556/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014, όπου απαιτείται.
13. Εάν, μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης και τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζομένων Μετοχών στον Προτείνοντα, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατέχουν Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων:
(α) θα ασκήσει το προβλεπόμενο στο άρθρο 27 του Νόμου δικαίωμα εξαγοράς, δηλαδή τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων Μετοχών σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα (το «Δικαίωμα Εξαγοράς»), και
(β) υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά μέσω του Χ.Α. όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του Προσφερόμενου Τιμήματος, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου.
14. Περαιτέρω, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο Προτείνων θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, στην οποία (γενική συνέλευση) ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της απόφασης.
15. Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» ενεργεί ως σύμβουλος του Προτείνοντα για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 12 του Νόμου. Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» έχει συσταθεί στην Ελλάδα, με καταστατική έδρα στην Αθήνα επί της οδού Αιόλου 86, Τ.Κ. 102 32, είναι καταχωρημένη στο ΓΕ.ΜΗ. με αριθμό 237901000 και ως πιστωτικό ίδρυμα έχει άδεια να παρέχει στην Ελλάδα επενδυτικές υπηρεσίες σύμφωνα με το Παράρτημα Ι, Τμήμα Α, στοιχεία 6 και 7 του Νόμου 4514/2018.
16. Όπως απαιτείται από το Νόμο, ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης στις 21.01.2020, ενημερώνοντας την Ε.Κ. και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και καταθέτοντάς τους ταυτόχρονα σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου (το «Πληροφοριακό Δελτίο»), σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος 1 του Νόμου, καθώς και την έκθεση Αποτίμησης στην Ε.Κ.
Η πραγματοποίηση της Δημόσιας Πρότασης προϋποθέτει την έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Ε.Κ. και η ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης δεν υπόκειται σε αιρέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Νόμου, ενώ η Περίοδος Αποδοχής θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου μετά την έγκρισή του από την Ε.Κ.

Σημαντικές Σημειώσεις

1. Η Δημόσια Πρόταση απευθύνεται στους Μετόχους και μόνο σε πρόσωπα που είναι δυνατό να τους απευθυνθεί νόμιμα. Η υποβολή της Δημόσιας Πρότασης σε συγκεκριμένα άτομα που διαμένουν, έχουν την ιθαγένεια ή είναι πολίτες χωρών εκτός της Ελληνικής Δημοκρατίας ή σε αντιπρόσωπο, θεματοφύλακα ή εμπιστευματοδόχο τέτοιων προσώπων (οι «Αλλοδαποί Μέτοχοι») μπορεί να διενεργηθεί σύμφωνα με τους νόμους της οικείας χώρας, εκτός των χωρών όπου, σύμφωνα με τους οικείους νόμους, κανόνες ή κανονισμούς, η υποβολή, η διενέργεια ή η παρουσίαση της Δημόσιας Πρότασης ή η ταχυδρόμηση/διανομή αυτής της ανακοίνωσης, του Πληροφοριακού Δελτίου, της δήλωσης αποδοχής και οποιουδήποτε άλλου σχετικού εγγράφου ή εντύπου (από κοινού τα «Έγγραφα της Δημόσιας Πρότασης») απαγορεύεται ή συνιστά παραβίαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, κανόνα ή κανονισμού (από κοινού οι «Εξαιρούμενες Χώρες»).
2. Συγκεκριμένα, η Δημόσια Πρόταση δεν απευθύνεται, άμεσα ή έμμεσα, με ταχυδρομείο ή άλλα μέσα, προς ή στις Εξαιρούμενες Χώρες. Συνεπακόλουθα, αντίγραφα οποιουδήποτε Εγγράφου της Δημόσιας Πρότασης δεν πρόκειται και δεν πρέπει, άμεσα ή έμμεσα, να ταχυδρομηθούν, προωθηθούν, ή με οποιονδήποτε τρόπο αποσταλούν από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε σε ή από οποιαδήποτε από τις Εξαιρούμενες Χώρες.
3. Κανένα πρόσωπο που λαμβάνει αντίγραφο οποιουδήποτε Εγγράφου της Δημόσιας Πρότασης στην επικράτεια οποιασδήποτε χώρας εκτός της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να θεωρήσει οποιοδήποτε τέτοιο έγγραφο ωσάν να ήταν πρόσκληση ή προσφορά προς αυτό, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης εάν, στην επικράτεια της οικείας χώρας, μια τέτοια πρόσκληση ή προσφορά δεν μπορεί να του υποβληθεί νομίμως ή ένα τέτοιο Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νομίμως χωρίς παράβαση οποιωνδήποτε νομίμων προϋποθέσεων. Στις περιπτώσεις αυτές οποιοδήποτε Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης αποστέλλεται για πληροφοριακούς σκοπούς μόνο.
4. Είναι ευθύνη των Αλλοδαπών Μετόχων που επιθυμούν να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση να ενημερωθούν και να φροντίσουν για την πλήρη τήρηση των νόμων που ισχύουν στην επικράτεια των οικείων χωρών τους σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση. Αν Αλλοδαπός Μέτοχος δεν είναι σίγουρος για τη νομική θέση του, θα πρέπει να συμβουλευτεί τον επαγγελματία σύμβουλό του στην οικεία αλλοδαπή χώρα. Καθόσον επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ο Προτείνων και ο σύμβουλός του, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη για την παραβίαση των ανωτέρω απαγορεύσεων από οποιαδήποτε πρόσωπα

Η ανακοίνωση 

Η ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανακοινώνει µε βάση τον Ν.3556/2007, ότι η εταιρεία ΑΝΤΚΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. µε µοναδικό µέτοχο τον κύριο Καράτζη Αντώνιο του Μιλτιάδη και άµεσα συνδεδεµένο πρόσωπο µε την ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, απέκτησε στις 21.01.2020, δυνάµει χρηµατιστηριακής συναλλαγής από την βασική µέτοχο της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ κυρία Καράτζη Μαρία του Μιλτιάδη (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) 5.643.204 κοινές ονοµαστικές µετοχές της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, έναντι τιµήµατος 8,4172 ανά µετοχή.
Σε συνέχεια της συναλλαγής αυτής το ποσοστό των δικαιωµάτων ψήφου του κυρίου Καράτζη Αντώνιου του Μιλτιάδη Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Σύµβουλου της Εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) στην εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανέρχεται στο ποσοστό 84,63%.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Από τον Αντώνιο Καράτζη δημόσια πρόταση για το 100% της Καράτζης

Την αποτίμηση από τους εκτιμητές της εισηγμένης Καράτζη αναμένουν οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ίσως και μέχρι την Πέμπτη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την κατάθεση δημόσιας πρότασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews η δημόσια πρόταση θα γίνει από τον Αντώνιο Καράτζη, καθώς θα αγοράσει μετοχές από την αδελφή του Μαρία Καράτζη.
Στα αποτελέσματα χρήσης 2018 αναφέρεται πως ο Αντώνιος Καράτζης κατέχει ποσοστό 44,14% και η Μαρία Καράτζη το 38,44%.
Ωστόσο στις 5 Νοεμβρίου 2019 ο Αντώνιος Καράτζης αγόρασε μέσω του ΧΑ 300 χιλ. μετοχές προς 7,84 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχούν στο 2% του μετοχικού κεφαλαίου, επομένως το ποσοστό του έχει ανέλθει στο 46,14%.
Αν αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό του θα ενεργοποιηθεί ο κανονισμός περί δημοσίων προτάσεων και θα γίνει υπόχρεος κατάθεσης δημόσιας πρότασης για το 100% των μετοχών της εταιρείας.
Όπως αποκάλυψε χθες (20/1) το Bankingnews στόχος είναι η έξοδος από το ΧΑ της εταιρείας.
Η μετοχή χθες έκλεισε με σημαντική άνοδο 8,43% και στα 9,65 ευρώ με καλό όγκο για τα δεδομένα της μετοχής 25 χιλ. τεμαχίων.
Πλέον η αποτίμηση έχει ανέλθει στα 141,6 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή είχε εισαχθεί στο ΧΑ το 2000 με τιμή 10,27 ευρώ και πλέον ο τίτλος βρίσκεται σε υψηλά 20 ετών.
Με τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αρχική δημόσια προσφορά διευκολύνθηκε η επέκταση του ομίλους στους κλάδους της κατασκευής διχτύων και τουρισμού.
Όλα τα χρόνια της λειτουργίας της χαρακτηρίζονται από συνεχείς επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοποιείται (τουρισμός, βιομηχανία, ΑΠΕ).
Με την πώληση της ΚΕΝ, αλλά και την προηγούμενη πώληση οικοπέδου, ο όμιλος πλέον καθίσταται αδάνειστος, ενώ ισχυρές είναι οι επιδόσεις του τόσο στην κερδοφορία όσο και στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών.
Οι εκτιμήσεις αναλυτών είναι πως και τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική πορεία και να δημιουργήσει υπεραξία για τους μετόχους.
Το ερώτημα είναι σε ποια «δίκαιη τιμή» θα καταλήξουν οι εκτιμητές του ομίλου και αν αυτή θα κριθεί δίκαιη ώστε να ωθήσει τους μετόχους μειοψηφίας να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης