Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Θα απορρίπτονται IPO σε εταιρείες που δεν έχουν γυναίκα στα ΔΣ!

tags :
Goldman Sachs: Θα απορρίπτονται IPO σε εταιρείες που δεν έχουν γυναίκα στα ΔΣ!
Οι δημόσιες εταιρείες με συμβούλια μόνο άνδρες που εδρεύουν στην Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν τώρα πρόστιμο ύψους 100.000 δολαρίων σύμφωνα με έναν νέο κρατικό νόμο
Νέα εντολή προς όλους τους εργαζόμενους της Goldman Sachs έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος, David Solomon, να απορρίπτουν την αναδοχή Δημόσιων Προτάσεων (IPOs) από εταιρείες που δεν διαθέτουν κάποια γυναίκα στα διοικητικά τους συμβούλια.
Η Goldman Sachs είναι ο μεγαλύτερος ανάδοχος IPOs της Wall Street.
Ήδη η BlackRock και η State Street Global Advisors ψηφίζουν κατά των διευθυντών σε εταιρείες χωρίς γυναικεία παρουσία.
Οι δημόσιες εταιρείες με συμβούλια μόνο άνδρες που εδρεύουν στην Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν τώρα πρόστιμο ύψους 100.000 δολαρίων σύμφωνα με έναν νέο κρατικό νόμο.
"Είναι εκπληκτικό", δήλωσε ο Fred Foulkes, καθηγητής στο Boston University Questrom School of Business.
"Είναι μια σεισμική αλλαγή.
Θα πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι JPMorgan και Morgan Stanley", πρόσθεσε.
Το εταιρικό συμβούλιο έχει γίνει ένα σπάνιο φωτεινό σημείο για το φύλο και τη φυλετική ποικιλομορφία στα υψηλότερα κλιμάκια της εταιρικής Αμερικής.
Σχεδόν το ήμισυ των ανοιχτών θέσεων στις εταιρείες του S&P 500 καλύφθηκαν από γυναίκες πέρυσι και για πρώτη φορά συγκέντρωσαν πάνω από το ένα τέταρτο όλων των διευθυντών.
Τον Ιούλιο, το τελευταίο "ανδρικό" συμβούλιο στο S & P 500 διόρισε γυναίκα.
Ωστόσο, τα νέα διοικητικά συμβούλια είναι λιγότερο διαφοροποιημένα: μεταξύ των κορυφαίων 25 IPOs ανά αξία κάθε χρόνο από το 2014 έως το 2018, 10 εταιρείες δεν είχαν γυναίκες διευθυντές, δήλωσε ο Malli Gero, συνιδρυτής και ανώτερος σύμβουλος του 2020 Women on Boards.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης