Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 57 οι νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό - Δεν νοσεί ο Trump - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απαγόρευση ταξιδιών σε Βρετανία και Ιρλανδία

Στους 57 οι νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό - Δεν νοσεί ο Trump - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απαγόρευση ταξιδιών σε Βρετανία και Ιρλανδία
Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 2.952κρούσματα κορωνοϊού - Δεν νοσεί ο Αμερικανός πρόεδρος
Με απόφαση του αμερικανού προέδρου Trump, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία λόγω κορωνοϊού.
Οπως έγινε γνωστό από πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης και του τομέα αερομεταφορών των ΗΠΑ οι νέοι περιορισμοί είναι πιθανόν να τεθούν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/3).
Ειχε προηγηθεί η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 2.952 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 57 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.
Image
Στο μεταξύ, ο Trump,  ο οποίος είχε συναντηθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και με δεύτερο πρόσωπο το οποίο αργότερα βρέθηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό, έκανε το τεστ  για να διαγνωστεί αν έχει μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2 και βγήκε αρνητικό.


Σε διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό ο κ. Trump ανακοίνωσε ότι οι πολιτείες και οι τοπικές κοινότητες θα έχουν πρόσβαση σε 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Ο ίδιος ζήτησε από τα νοσοκομεία να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.
Όπως είπε ο D. Trump οι ΗΠΑ αναμένεταιο να έχουν διαθέσιμα 1,4 εκατομμύρια σετ εξέτασης για τον ιό μέσα σε μια εβδομάδα και 5 εκατομμύρια μέσα σε ένα μήνα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό, ανακοινώνοντας νέα μέτρα αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) είχαν ανακοινώσει, νωρίτερα την Παρασκευή, ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, και ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41.
Με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης ο D. Trump αποκτά επιπλέον εξουσία ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ώστε να μπορεί να διοχετεύει πόρους μεταξύ των Πολιτειών και των τοπικών κυβερνήσεων.
Οι πρωτοβουλίες του Λευκού Οίκου έρχονται την ώρα που η μία μετά την άλλη, οι Πολιτείες στις ΗΠΑ παίρνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα στην εβδομάδα, η Νέα Υόρκη έβγαλε την εθνοφρουρά στους δρόμους, προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα, ενώ και η πολιτεία της Ουάσινγκτον κηρύχθηκε χθες, Πέμπτη, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Την Τετάρτη (11/3) ο Trump είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα (13/3) προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.


Deal Trump με δημοκρατικούς για το πακέτο μέτρων για τον κορωνοιό

Η Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi ανακοίνωσε ότι οι Δημοκρατικοί  και η διοίκηση της Trump κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με ένα πακέτο απάντηση στον Κορωνοιό μετά από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων.
Το πακέτο περιλαμβάνει αμειβόμενη άδεια έκτακτης ανάγκης με δύο εβδομάδες αδείας μετ 'αποδοχών και μέχρι τρεις μήνες αμειβόμενης οικογενειακής και ιατρικής άδειας, καθώς και ενισχυμένο επίδομα ανεργίας
Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την ενίσχυση του προγράμματος SNAP για τη διατροφή, καθώς και τα γεύματα σπουδαστών, τη διατροφή των ηλικιωμένων και τις τράπεζες τροφίμων και την αύξηση των ομοσπονδιακών κονδυλίων για το Medicaid ».

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/trump%20pelosi%20handshake1_1.jpg?itok=D5N-Ndog

Image

Αναβολή προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Τζόρτζια

Για τις  19 Μαΐου αναβάλουν τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι αρχές της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ, λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό .
 «Τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα και η βασική μου προτεραιότητα είναι να προστατεύσω την υγεία του προσωπικού μας στα εκλογικά κέντρα, των οικογενειών τους και όλης της κοινότητας», δήλωσε ο γραμματέας της πολιτείας Τζόρτζια, όπου ήδη έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό ένα άτομο.
Η πολιτεία έχει κηρυχθεί σε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν καταγραφεί 66 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
Σημειώνεται ότι ήδη και οι αρχές της Λουιζιάνα ανέβαλαν τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, που ήταν προγραμματισμένες για τις 4 Απριλίου, για τους ίδιους λόγους και πλέον η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου.
Ωστόσο, τέσσερις πολιτείες και συγκεκριμένα  η Φλόριντα, το Οχάιο, το Ιλινόι και η Αριζόνα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές όπως ήταν προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως, έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερες από τις μισές προκριματικές εκλογές (25 σε σύνολο 57) για την εκλογή του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Αναστολή της λειτουργίας του γραφείου του στην Ουάσινγκτον το Associated Press - Με συμπτώματα δημοσιογράφος


Το προσωρινό κλείσιμο του γραφείου του στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, καθώς ένα από τους συντάκτες του, ο οποίος ήλθε σε άμεση επαφή με πιθανό κρούσμα του κορωνοϊού, εμφάνισε κάποια συμπτώματα.
Μάλιστα, το αμερικανικό πρακτορείο προέτρεψε τους ανθρώπους του που εργάζονται στο γραφείο του στην αμερικανική πρωτεύουσα να μείνουν στα σπίτια τους τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.
Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος ήταν ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους και στελέχη αμερικανικών ΜΜΕ που πήραν μέρος σε συνέδριο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος στη Νέα Ορλεάνη την περασμένη εβδομάδα.
Ένας από τους συμμετέχοντες επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα ότι έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, εξήγησε το AP σε είδηση που μετέδωσε για την εξέλιξη αυτή.

Ο Zuckerberg δωρίζει 20 εκατ. δολάρια σε ΠΟΥ και στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ

Δωρίζει 20 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ο ιδρυτής του Facebook, Μ. Zuckerberg.
Σε ανάρτησή του στη δική του σελίδα ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα διαθέσει 10 εκατ. δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλα 10 εκατ. δολάρια στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention).
 «Πολλοί άνθρωποι μας έχουν πει ότι θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν, έτσι συνεργαστήκαμε με το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund), στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει μια δωρεά», σημειώνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, το 100% των χρημάτων «θα στηρίξει άμεσα το έργο για την πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της έξαρσης σε όλο τον κόσμο».
Ακόμη, ο Zuckerberg αναφέρει ότι το Ίδρυμα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών «θα ξεκινήσει συγκέντρωση κεφαλαίων τις επόμενες εβδομάδες στην καταπολέμηση της επιδημίας στις ΗΠΑ».
Τέλος, ο ιδρυτής του Facebook ευχαρίστησε «όσους εργάζονται για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας» και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει με περισσότερες πληροφορίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης