Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η αντίδραση λόγω βελτιωμένου κλίματος στο εξωτερικό

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η αντίδραση λόγω βελτιωμένου κλίματος στο εξωτερικό
ΑΓΟΡΕΣ: Αρκετά καλό το άνοιγμα των διεθνών αγορών και αυτό βοηθάει και την εγχώρια αγορά. Κλείνει και το τρίμηνο σήμερα και είναι ευκαιρία για μία μικρή ωραιοποίηση των διαλυμένων κατά τα λοιπά αποτιμήσεων. Η αγορά έχει πάρει απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά της.

Οι 470 μονάδες δείχνουν πως αποτελούν για την ώρα τον «πάτο» της αγοράς και οι επενδυτές φαίνεται πως έχουν στις αποτιμήσεις που έχουν διαμορφωθεί να έχουν αποτυπώσει το κακό σενάριο για την οικονομία. Βέβαια ο «άγνωστος Χ» έχει να κάνει με τη διάρκεια της πανδημίας.

Ήδη ξεχωρίζουν κάποιες μετοχές λόγω των αντοχών που φαίνεται πως έχουν λόγω της κρίσης. Οι επενδυτές αναδιαρθρώνουν να χαρτοφυλάκιά τους και δίνουν βάση στους ισολογισμούς που μπορούν να αντέξουν μετά την κρίση και δε θα επηρεαστούν τόσο.

ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε με καλές εντολές στην προσυνεδρίαση και πολλές μετοχές πριν καν ανοίξουν οδηγήθηκαν σε δημοπρασία με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε μερικά λεπτά μέχρι να έχουμε πλήρη εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Οι πρώτες περίπου 30 μετοχές που άνοιξαν έδωσαν άνοδο στο Γενικό Δείκτη 0,89% και μόλις άνοιξαν και οι υπόλοιπες και κυρίως οι τράπεζες η άνοδος πήγε 3,3%. Ο τζίρος χαμηλός στο άνοιγμα αλλά είπαμε, δεν υπάρχουν και μεγάλες διαθέσεις για πωλήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν να κλείνουν την ψαλίδα αφού ήταν αυτές που είχαν μεγαλύτερες απώλειες έναντι της αγοράς. Νέα άνοδος για όλες και τη μεγαλύτερη καταγράφουν Εθνική και Alpha Bank. Η Πειραιώς που ανακοίνωσε αποτελέσματα ανάλογα των εκτιμήσεων ενισχύεται 6%.

ΕΧΑΕ: Τα καθαρά κέρδη ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά νομίζουμε πως το καλό μέρισμα και η επιστροφή κεφαλαίου θα ικανοποιήσει τους επενδυτές. Έχει κάνει καλή κίνηση η μετοχή από τα χαμηλά της και έχει υποχωρήσει λιγότερο από την αγορά. Σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή στο ξεκίνημα.

LAMDA: Καλή κίνηση με +5% και την τιμή της μετοχής να είναι στα 5,86 ευρώ.

ΙΑΣΩ: Γρήγορα στο +10% με χαμηλό όγκο και μεγάλη απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

ΕΛΠΕ: Στα 5,42 ευρώ και στο +6% περίπου με όγκο 6 χιλ. τεμάχια. Άνοιξε και μετά πήγε αμέσως σε δημοπρασία.

COCA COLA: Στο +5,3% και αυτή και στα 18,95 ευρώ.

ΔΕΗ: Με καλή άνοδο και προσεγγίζει και πάλι τα 2,40 ευρώ. Στα πρώτα λεπτά ο όγκος είναι υψηλότερος των 80 χιλ. τεμαχίων.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προσπαθεί και αυτή να κινηθεί ανοδικά και το καταφέρνει. Ενισχύεται ώνα του 5% με καλό όγκο.

ΚΛΜ: Μετά από μία μεγάλη πτώση, βλέπουμε αγοραστές πάνω από τα 0,40 ευρώ. Στην αποτίμηση των 16 εκατ. ευρώ η εισηγμένη.

CPI: Ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου αλλά δε δείχνουν κάτι σημαντικό που θα πρέπει να σχολιάσουμε.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλή κίνηση και από εδώ με τις απώλειες της μετοχής να είναι ανάλογες με αυτές της αγοράς.

AEGEAN: Έχει απόδοση χειρότερη από αυτή της αγοράς. Από την αρχή του χρόνου χωρίς τη σημερινή κίνηση χάνει 51%. Σήμερα ενισχύεται 4,65% και βρίσκεται στα 4,28 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΟΠΑΠ: Καλή αντίδραση με τη μετοχή να είναι στα 7,40 ευρώ με όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης