Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Περαιτέρω κέρδη 20% για τον STOXX 600 έως τον Αύγουστο του 2020

BofA: Περαιτέρω κέρδη 20% για τον STOXX 600 έως τον Αύγουστο του 2020
Σύμφωνα με την Bank of America, η αγορά έχει συνειδητοποιήσει ότι η πανδημία του κορωνοϊού εξασθενεί
Περαιτέρω κέρδη της τάξης του 20% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, που τελικά θα διαμορφωθεί στις 400 μονάδες έως τον Αύγουστο, «βλέπει» η Bank of America.
Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη σταμάτησε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν lockdowns σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Καθώς ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων επιβραδύνεται σε κάποιες χώρες, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η συζήτηση για σταδιακή άρση των μέτρων, η BofA εκτιμά ότι η οικονομική δραστηριότητα θα αυξηθεί σε μηνιαία βάση και με αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit να επιστρέφει σε επίπεδα άνω των 50 μονάδων το τρίτο τρίμηνο.
Ο STOXX 600, που έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από το 20% κατά τον τελευταίο μήνα, δεν αντέδρασε την Πέμπτη στα δεδομένα που δείχνουν ότι ο PMI του μπλοκ, που θεωρείται ως καλός δείκτη οικονομικής υγείας, είχε βυθιστεί στο 13,5, σε χαμηλό ρεκόρ από την έναρξη της έρευνας στα μέσα του 1998.
«Κατά την άποψή μας, η εξήγηση για την ανθεκτικότητα των μετοχών είναι ότι η αγορά έχει συνειδητοποιήσει πως η βασική αιτία της οικονομικής ύφεσης -η εξάπλωση του Covid-19- εξασθενεί» επισημαίνει η BofA.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης