Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Αύξηση +40% στα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,6 δισ. δολ. - Στα 7,93 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
UBS: Αύξηση +40% στα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,6 δισ. δολ. - Στα 7,93 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 7,93 δισ. δολ. έναντι 7,22 δισ. δολ. το προηγούμενο έτους
Σημαντική άνοδο της τάξεως του +40% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της UBS για το πρώτο τρίμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/4) η ελβετική τράπεζα, εν μέσω αύξησης στα κέρδη του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της επενδυτικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισ. δολ. (0,43 δολ. ανά μετοχή) έναντι 1,14 δισ. δολ. (0,3 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έοσδα της UBS ενισχύθηκαν στα 7,93 δισ. δολ. έναντι 7,22 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Τα κέρδη προ φόρων στις επιχειρήσεις επενδυτικής τραπεζικής τριπλασιάστηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη για τις επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου αυξήθηκαν κατά +41% σε ετήσια βάση.
Όσον αφορά τα έξοδα πιστωτικών ζημιών, σημειώθηκε άνοδος στα 268 εκατ. δολ. έναντι 20 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2019, εκ των οποίων τα 122 εκατ. δολ. αφορούν το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και τα 53 εκατ. δολ. σχετίζονται με το τμήμα διαχείρισης πλούτου.
«Ως αποτέλεσμα χρόνων πειθαρχικής στρατηγικής εκτέλεσης, διαχείρισης κινδύνων και συνεχιζόμενων τεχνολογικών επενδύσεων, εισερχόμαστε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς από θέση ισχύος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος τηης τράπεζας, Sergio Ermotti, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Για αυτό το τρίμηνο, η UBS είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση σε όλες τις διαστάσεις, και παρουσίασε τον πραγματικό χαρακτήρα του οργανισμού και των ανθρώπων μας, καθώς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους πελάτες μας με συμβουλές, πίστωση και ρευστότητα τη στιγμή που τα χρειάζονται περισσότερο, ενώ δημιουργούμε αξία για τους μετόχους», πρόσθεσε ο κ. Ermotti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης