Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να τιμηθούν οι νεκροί της Marfin

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να τιμηθούν οι νεκροί της Marfin
H τελετή για την τοποθέτηση πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων της Marfin, αποτέλεσε αφορμή για νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση
Μια κόντρα από το παρελθόν έρχεται στο προσκήνιο καθώς η τελετή για την τοποθέτηση πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων της Marfin αποτέλεσε αφορμή για νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αποφράδα εκείνη μέρα που τρεις νέοι συμπολίτες μας βρήκαν τραγικό θάνατο από βόμβα μολότοφ που έπεσε στο κτίριο στο οποίο εργαζόταν, ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες η πολιτεία θα τιμήσει την μνήμη αυτών των ανθρώπων με μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους όπως είπε χαρακτηριστικά, για να πολεμά τη λήθη.
Μας καλεί, είπε ο πρωθυπουργός, «σε ετοιμότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση.
Και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια!».
Σε συνέχεια αυτής της αναγγελίας του πρωθυπουργού, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τους ομολόγους του των πολιτικών αρχηγών και τους μετέφερε πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραστούν στην εκδήλωση που θα γίνει το προσεχές Σάββατο, 9 Μαΐου για τον εντοιχισμό της πλάκας στο χώρο που δολοφονήθηκαν οι τρεις συνάνθρωποί μας, εργαζόμενοι στην τράπεζα Marfin. Μέχρι στιγμής, θετική απάντηση έχει δώσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απάντησε αρνητικά.
Είπε ότι εκείνος δεν θα παραστεί σε αυτή την τελετή καταλογίζοντας, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς από τη μεριά της κυβέρνησης στην οργάνωση της εν λόγω τελετής.
Μάλιστα με αυτή την ευκαιρία, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εγκαλεί τη σημερινή ηγεσία της χώρας, δηλαδή τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, διότι όπως υποστηρίζει, πέρασαν δέκα χρόνια και δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας και ότι είναι άνευ αντικειμένου αυτό που λέγεται ότι θα γίνει τώρα.
Σχολιάζοντας κυβερνητικά στελέχη έλεγαν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το κόμμα που κυβερνούσε, τα πέντε από τα δέκα χρόνια που χρειάστηκαν για να τιμήσει η πολιτεία τους νεκρούς της Marfin.
Την ίδια ώρα πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται στην ανακοίνωση, το γεγονός ότι στη δίκη που έγινε, αθωώθηκαν μεν αυτοί που θεωρήθηκαν υπαίτιοι για την ρίψη της μολότοφ και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της τράπεζας επειδή δεν πήραν τα μέτρα ασφαλείας και υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε ημέρα γενικής απεργίας.
Σε κάθε περίπτωση, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα αποτίσει φόρο τιμής και συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, θα καταθέσει στεφάνι χωρίς να είναι γνωστό, αν θα το κάνει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ή κάποιος συνεργάτης του.
Μια αντίστοιχη κίνηση θα κάνει και το ΚΚΕ όπως πληροφορήθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού από τον διευθυντή του γραφείου του Δημήτρη Κουτσούμπα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης