Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στα άκρα τραβά το σχοινί ο Erdogan - Φήμες ότι θα εξαγγείλει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος

Στα άκρα τραβά το σχοινί ο Erdogan - Φήμες ότι θα εξαγγείλει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος
O Erdogan έχει υποσχεθεί στους οπαδούς του τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος
Σενάρια περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος διακινούνται από την Τουρκία ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει τα μουσουλμανικά τεμένη, σήμερα, ημερομηνία που συμπίπτει με την ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Η επιλογή της ημερομηνίας έχει πυροδοτήσει σενάρια ότι μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, θα εξαγγείλει τη μετατροπή τού από το 1935 Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, κάτι που ο Tούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί στους οπαδούς του από το 2016.
«Ήρθε ο καρός, η 29η Μαΐου που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού να κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης» δήλωσε ο Ali Erbas, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, σε διαδικτυακή συνέντευξη με τον διευθυντή ειδήσεων της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, αναφερόμενος στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453.
Η ημερομηνία αυτή εορτάζεται ως ημέρα «Κατάκτησης» (Φέτιχ) για τους Μουσουλμάνους Τούρκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης