Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

“Οχι” του Χ. Θεοχάρη στο άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου στις 15 Ιουνίου

tags :
“Οχι” του Χ. Θεοχάρη στο άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου στις 15 Ιουνίου
Το αίτημα προς τον Υπουργό Τουρισμού, έγινε μετά την ανακοίνωση από τα χείλη του Πρωθυπουργού στις 26 Μαΐου, ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα είναι το μοναδικό στη χώρα, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που θα «ανοίξει» μέσα στον Ιούνιο
Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο αίτημα της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου να απελευθερωθούν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου.
Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Χαλκιαδάκης.
Το αίτημα προς τον Υπουργό Τουρισμού, έγινε μετά την ανακοίνωση από τα χείλη του Πρωθυπουργού στις 26 Μαΐου, ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα είναι το μοναδικό στη χώρα, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που θα «ανοίξει» μέσα στον Ιούνιο.
Ωστόσο, ο Χάρης Θεοχάρης, ξεκαθάρισε πως αυτό δεν μπορεί να ισχύσει και για το «Νίκος Καζαντζάκης». Μοναδική εξαίρεση σε αυτό μπορούν να αποτελέσουν ξένες αποστολές από δημοσιογράφους και ταξιδιωτικά γραφεία.
«Στις 25 Ιουνίου περιμένουμε από τη Σερβία δημοσιογράφους και tour operators», σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης και πρόσθεσε: «Εφόσον λοιπόν οι πτήσεις ξεκινάνε κανονικά από 1η Ιουλίου, δεν πρόκειται τα εποχικά ξενοδοχεία του νησιού να ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου, όπως προβλέπεται».
Μάλιστα, σε ότι αφορά στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, μόλις 8 σε επίπεδο Ηρακλείου, επαναλειτούργησαν από την 1η Ιουνίου, με την πληρότητα να μην ξεπερνά το 18%.
«Ο πιο σίγουρος πελάτης αυτή τη στιγμή, είναι ο Έλληνας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, προσθέτοντας παράλληλα, πως ακόμη και για τον Αύγουστο, τα στοιχεία μέχρι στιγμής δε δείχνουν υψηλή πληρότητα.
«Γι’αυτό ζητάμε μια ευελιξία ως προς την απασχόληση των εργαζομένων. Ανάλογα με την πληρότητα των ξενοδοχείων ανά μήνα, οι εργαζόμενοι είτε να μπαίνουν σε αναστολή, είτε να απασχολούνται κανονικά.
Είναι κάτι πολύ σημαντικό, προκειμένου το 2021 να υπάρχουν ξενοδοχεία, να υπάρχουν εργασιακές συμβάσεις», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης