Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fed ξεκινά τις αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων ύψους έως 750 δισ. δολαρίων

Η Fed ξεκινά τις αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων ύψους έως 750 δισ. δολαρίων
Fed: Ξεκινά αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων
Επεκτείνει τις παρεμβάσεις της στο εταιρικό χρέος η Fed προχωρώντας πλέον και σε αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων, πλέον των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που ήδη αγοράζει, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας για τη στήριξη της λειτουργίας της αγοράς και τη διευκόλυνση των πιστωτικών συνθηκών, η Fed πρόσθεσε λειτουργίες στη Διευκόλυνση Εταιρικής Πιστωτικής Δευτερεύουσας Αγοράς.
Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει εταιρικά ομόλογα αξίας 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η αρχική ανακοίνωσή της στις 23 Μαρτίου θεωρείται σε μεγάλο βαθμό μια ανακοίνωση για τις χρηματοοικονομικές αγορές, ξεδιπλωμένη από την εξάπλωση της απειλής του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, η Fed δήλωσε ότι θα αγοράσει, στη δευτερογενή αγορά, μεμονωμένα ομόλογα που έχουν υπολειπόμενη διάρκεια πέντε ετών ή λιγότερο.
Αυτές οι αγορές θα συμβαδίζουν με τα ETFa που η Fed έχει ήδη αγοράσει, τα οποία είναι ισορροπημένα προς τους δείκτες επενδυτικού βαθμού, αλλά περιλαμβάνουν και ορισμένα αμοιβαία κεφάλαια ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που παρακολουθούν το χρέος που είχε επενδυτικό βαθμό πριν από την κρίση αλλά είχε υποβαθμιστεί μετά.
Η αγορά μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων θα είναι «η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εταιρικών ομολόγων που βασίζεται σε έναν ευρύ, διαφοροποιημένο δείκτη αγοράς εταιρικών ομολόγων των ΗΠΑ», δήλωσε η Fed σε δελτίο τύπου.
«Αυτός ο δείκτης αποτελείται από όλα τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά που έχουν εκδοθεί από αμερικανικές εταιρείες που πληρούν την ελάχιστη βαθμολογία, τη μέγιστη διάρκεια και άλλα κριτήρια της εγκατάστασης.
Αυτή η προσέγγιση ευρετηρίασης θα συμπληρώσει τις τρέχουσες αγορές κεφαλαίων που διαπραγματεύονται με χρηματιστήριο », ανέφερε η δήλωση.
Οι εκδότες πρέπει να έχουν βαθμολογηθεί BBB- ή / Baa3, ανάλογα με το πρακτορείο, από τις 22 Μαρτίου, λίγο πριν η Fed ανακοινώσει τις πιστωτικές της διευκολύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης