Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ισχυρή διόρθωση εντός τριμήνου στη Wall Street λόγω εκροών 170 δισ. δολ

tags :
JP Morgan: Ισχυρή διόρθωση εντός τριμήνου στη Wall Street λόγω εκροών 170 δισ. δολ
Νέα, ισχυρή διόρθωση αναμένεται στη Wall Street, υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων αναμένεται να βρεθεί το αμερικανικό χρηματιστήριο λόγω εκροών 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Ξεκινώντας με το Op-Ex της Παρασκευής, η Goldman Sachs ανέφερε ότι από πλευράς προοπτικής τάσης η λήξη του Ιουνίου σε ό,τι αφορά τα options ήταν τεράστια, με 1,8 τρισ. δολάρια σε option του SPX να λήγουν στις 19 Ιουνίου.
Ως αποτέλεσμα της λήξης που ξεκίνησε την Παρασκευή, η ακαθάριστη έκθεση στους δείκτες gamma ήταν σχετικά μέτρια.
Επίσης, την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 14 Ιουνίου μετοχές αξίας 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετέθησαν προς πώληση, καθώς πλήθος συνταξιοδοτικών ταμείων αναδιατάσσουν τους ισολογισμούς τους.
Ωστόσο, οι υπολογισμοί της Goldman Sachs μπορεί να είναι συντηρητικοί.
Εάν στις εκτιμήσεις συμπεριληφθούν άλλες πηγές αναγκαστικής εξισορρόπησης, το συνολικό ποσό των προς πώληση μετοχών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της JP Morgan φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα: 170 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου στη χρηματαγορά των ΗΠΑ, εξετάζεται μια σημαντική εκροή περίπου 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από το τέλος του μήνα, που μπορεί να επιφέρει μια ισχυρή διόρθωση.
Η JP Morgan στηρίζει τον συλλογισμό της στα ακόλουθα σημεία:
Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων 6,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που έφτασαν να γίνουν λόγω της πανδημικής κρίσης 5 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχουν σε εκκρεμότητα αγορές μετοχών ύψους 460 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δεδομένου ότι αυτά τα funds θα επαναπροσδιοριστούν, η JP Morgan εκτιμά ότι θα υπάρξουν εκροές 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Συνταξιοδοτικά προγράμματα, μετά τα χαμηλά του Μαρτίου, είχαν σε εκκρεμότητα αγορές μετοχών ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δεδομένης της τάσης των συνταξιοδοτικών ταμείων να φτάνουν σε σημείο ισορροπίας πιο αργά κατά περίπου 1-2 τρίμηνα, το ένα τέταρτο αυτής της ροής εξισορρόπησης πραγματοποιήθηκε μέχρι τα τέλη Μαρτίου και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Η JP Morgan εκτιμά ότι η εκκρεμούσα ροή επανεξισορρόπησης ιδίων κεφαλαίων το τρέχον τρίμηνο είναι πιθανώς μέτρια αρνητική - περίπου 65 δισ. δολάρια.
Η Norges Bank, με χαρτοφυλάκιο 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά πιο κοντά στα 900 δισεκατομμύρια στα χαμηλά της αγοράς μετοχών στις 23 Μαρτίου, έχει σε εκκρεμότητα αγορές 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως και με τα συνταξιοδοτικά ταμεία, η JP Morgan υπολογίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος της επανεξισορρόπησης έχει ολοκληρωθεί, καταλήγoντας στο συμπέρασμα ότι η εκκρεμής ροή εξισορρόπησης ιδίων κεφαλαίων από τη Norges Bank στο τρέχον τρίμηνο είναι πιθανώς μέτρια αρνητική σε περίπου (-10 δισ. δολάρια).
Η SNB ενδέχεται να χρειαστεί να πουλήσει περίπου μετοχές ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεδομένης της ανάκαμψης από τα χαμηλά του Μαρτίου, και να αγοράσει ομόλογα αξίας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αρνητική ροή εξισορρόπησης έχει και το ιαπωνικό κυβερνητικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα GPIF (περίπου -25 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ως εκ τούτου, η JP Morgan εκτιμά ότι το ράλι της αγοράς έχει διαβρωθεί, ενώ θα υπάρξει μια συνεχής αρνητική ροή εξισορρόπησης, που θα φτάσει τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον τρίμηνο.
Παρ’ όλα αυτά, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θεωρεί πως ακόμη βρισκόμαστε σε bull market.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης