Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν μεταβάλλουν τα μερίσματα οι Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs – Τα μειώνει η Wells Fargo

Δεν μεταβάλλουν τα μερίσματα οι Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs – Τα μειώνει η Wells Fargo

Σε καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τη μερισματική τους πολιτική δεν πρόκειται να προβούν οι αμερικανικές τράπεζες Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs
Σε καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τη μερισματική τους πολιτική δεν πρόκειται να προβούν οι αμερικανικές τράπεζες Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, μετά την απαίτηση της Fed για υψηλά ρυθμιστικά κεφαλαιακά μαξιλάρια.
Από την άλλη, η Wells Fargo αναμένεται να προβεί σε… περικοπές.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις επιδόσεις που είχαν στα ετήσια stress tests της Fed.
Και ενώ οι επενδυτές, πριν από τις ανακοινώσεις, διερωτώντο αν κάποια από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αναγκάζονταν να μειώσουν τα μερίσματα των μετόχων ώστε να προσαρμοστούν στις κεφαλαιακές απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμεί την εκδήλωση κάποια καταστροφής χρηματοπιστωτικής καταστροφής, στον απόηχο της πανδημίας, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες μεταβολές και εκπλήξεις.
Παρότι ο κλάδος σταμάτησε τις αγορές ιδίων μετοχών κατά την έναρξη του κορωνοϊού, οι τράπεζες δεν επιθυμούν να μειώσουν τα μερίσματά τους, που θεωρούνται σταθερή πηγή εισοδήματος για τους μετόχους.
Ο κλάδος αναγκάστηκε να προβεί σε μειώσεις σε ό,τι αφορά τα μερίσματα μετά την οικονομική κρίση του 2008, ενώ άρχισε να τα αυξάνει σταδιακά από τότε που η Fed επέτρεψε για πρώτη φορά στις τράπεζες να τα αυξήσουν, το 2011.
Ωστόσο, δεδομένου του άνευ προηγουμένου άγχους που έθεσε ο Covid-19 στην αμερικανική οικονομία, η Fed ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα νέους περιορισμούς στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ.
Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η επιβίωση των, η Fed δήλωσε ότι περιορίζει τις πληρωμές μερισμάτων το γ’ τρίμηνο.
Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι τα τραπεζικά μερίσματα για το γ’ τρίμηνο θα περιοριστούν στο ποσό που καταβλήθηκε το β’ τρίμηνο και ότι μπορεί να επιλέξει να μειώσει περαιτέρω τις πληρωμές βάσει των κερδών κάθε εταιρείας.
Οι αξιωματούχοι της Fed εμπόδισαν για την αγορά ιδίων μετοχών το γ’ τρίμηνο, κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι τράπεζες.
Σε αυτό το πλαίσιο οι Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs δεν μετέβαλαν τη μερισματική τους πολιτική, ενώ η Wells Fargo αναγκάστηκε να προβεί σε μικρή μείωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης