Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 155.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας σε αγροτικές περιοχές

tags :
ΗΠΑ: Στους 155.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας σε αγροτικές περιοχές
Κοντά στα 4,7 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Σαρώνει τις ΗΠΑ η επιδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 155.000 θανάτους καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 515 θύματα.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν άλλα 47.508 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε περίπου 4,7 εκατομμύρια κρούσματα.
Ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων μειώθηκε χθες σε σύγκριση με αυτούς που καταγράφηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες, όταν ξεπερνούσαν τις 60.000 ανά 24ωρο.
Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που η Φλόριντα ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Ησαΐας.
Η νοτιοανατολική αυτή πολιτεία υφίσταται το τελευταίο διάστημα σκληρό χτύπημα από την πανδημία.
Χθες Κυριακή 2/8 κατέγραψε 77 νέους θανάτους, αριθμός πάντως αισθητά μειωμένος από το ρεκόρ των 179 που κατέγραψε την προηγουμένη ημέρα με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει ως εδώ τα 6.920.
Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς επιστήμονες του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια νέα φάση της επιδημίας, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία στις αγροτικές περιοχές όπως και στα αστικά κέντρα.
«Είμαστε σε μια νέα φάση.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι διαφορετικό από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Εξαπλώνεται παντού, τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.
Σε όποιον ζει σε αγροτικές περιοχές:
Δεν έχετε ανοσία και δεν έχετε προστασία για αυτόν τον ιό» ανέφερε σε δηλώσεις της η ειδική επιστήμονας του Λευκού Οίκου, Deborah Birx.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης