Έλαβε δάνεια 1,6 εκατ. δολ. λόγω Covid και τα… επένδυσε σε ακριβά αμάξια και στριπ κλαμπ

Έλαβε δάνεια 1,6 εκατ. δολ. λόγω Covid και τα… επένδυσε σε ακριβά αμάξια και στριπ κλαμπ
Ελαβε δάνεια 1,6 εκατ. δολ. από το «Πρόγραμμα προστασίας μισθών»για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να κρατήσει τους υπαλλήλους, που αποδείχθηκε ότι... δεν απασχολούσε. Σπατάλησε χιλιάδες δολάρια σε κλαμπ στριπτίζ.
Είχε καταφέρει να λάβει δανειακές χορηγήσεις ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων που προορίζοντας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να τους επιτρέψει να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους παρά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες Τρίτη.
Ο κάτοικος αυτός του Χιούστον κατηγορείται για απάτη, καθώς στην πραγματικότητα δεν απασχολούσε κανέναν απολύτως εργαζόμενο. Με τα χρήματα των δανείων αγόρασε μια Λαμποργκίνι έναντι 200.000 δολαρίων, ένα φορτηγάκι Φορντ, ένα Ρόλεξ, ένα ακίνητο, και δαπάνησε χιλιάδες δολάρια σε κλαμπ στριπτίζ.
Έλαβε τα δάνεια αφού υπέβαλε αιτήσεις εξ ονόματος δύο εταιρειών.
Ο επικεφαλής της μίας από αυτές είχε πεθάνει έναν μήνα νωρίτερα, τον Απρίλιο.
Το αμερικανικό Κογκρέσο και η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Trump αποφάσισαν τη χορήγηση δανείων ύψους άνω των 521 δισ. δολ. σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στο πλαίσιο του ευρύτερου, γιγαντιαίου προγράμματος στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκε την άνοιξη, εν μέσω γενικού περιορισμού.
Το πρόγραμμα αυτό, που βαπτίστηκε Paycheck Protection Program, ή PPP («Πρόγραμμα προστασίας των μισθών»), επιτρέπει σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν δάνεια για να καταβάλλουν μισθούς στους υπαλλήλους τους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS