Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (υπ.Υγείας Γερμανίας): Πιθανό ένα νέο γενικό lockdown εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα

Spahn (υπ.Υγείας Γερμανίας): Πιθανό ένα νέο γενικό lockdown εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα
Κάποιοι άνθρωποι δεν παίρνουν στα σοβαρά την πανδημία όπως θα έπρεπε είπε ο Γερμανός υπ.Υγείας
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα νέο γενικό lockdown στη Γερμανία εφόσον αυξηθούν πολύ τα κρούσματα κορωνοϊού άφησε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn.
Σε δηλώσεις του ο Spahn εκτίμησε ότι ενδεχομένως να μην χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα καταστήματα ενώ είπε ότι πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει τι είδους γεγονότα και εκδηλώσεις μπορούν να γίνονται.
«Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν την πανδημία τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε» είπε ο Spahn, ο οποίος ανακοίνωσε ότι όλοι οι Γερμανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν «περιοχές κινδύνου» θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ για τον κορωνοϊό από το ερχόμενο Σάββατο 8/8.
Όπως είπε, τα τεστ θα διενεργούνται δωρεάν, απορρίπτοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σε ό,τι αφορά το ποιος θα πρέπει να καλύψει το κόστος της εξέτασης.
«Πρόκειται για την ίδια λαϊκίστικη άποψη που λέει ότι όποιος μπορεί να πληρώσει διακοπές για σκι, μπορεί να πληρώσει και για το σπασμένο πόδι.
Δεν επιτρέπεται αυτό το θέμα να μετατραπεί σε ζήτημα κοινωνικής πολιτικής.
Κάποιοι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν μια εβδομάδα διακοπών» υποστήριξε ο Spahn.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.045 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές του περασμένου Μαίου που καταγράφονται περισσότερες από 1.000 μολύνσεις, γεγονός που ενισχύει τους φόβους για νέα έξαρση του ιού στην χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης