Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό
Η οργή του πλήθους στρεφόταν εναντίον της χρήσης μάσκας, των εμβολίων, του Bill Gates αλλά και του δικτύου 5G
Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή (16/8/2020) στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ορισμένους από αυτούς να κατηγορούν την κυβέρνηση και τους ειδικούς ότι έχουν «πουληθεί» στις φαρμακοβιομηχανίες.
«Κορονοτσίρκο» και «Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή», έγραφαν κάποια από τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.
Η οργή του πλήθους στρεφόταν εναντίον της χρήσης μάσκας, των εμβολίων, του Bill Gates αλλά και του δικτύου 5G.
«Δεν θα υπαγορεύσουν τους κανόνες στη χώρα μας οι λοιμωξιολόγοι και οι γιατροί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής.
«Μας περνάνε για παιδιά», πρόσθεσε.
Από τις 12 Αυγούστου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών (1,2 εκατομμύρια κάτοικοι) λόγω της αναζωπύρωσης του Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι τώρα σε περίπου 10.000 ανθρώπους.
Τη διαδήλωση οργάνωσε πριν από μερικές ημέρες μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης μια συλλογικότητα πολιτών, η Viruswaanzin («Τρέλα του Ιού» στα ολλανδικά), τοπικό παρακλάδι ενός κινήματος που πρωτοεμφανίστηκε στην Ολλανδία.
Οι συμμετέχοντες ζητούν μεταξύ άλλων και την παραίτηση του Φλαμανδού ιολόγου Marc Van Ranst, ενός από τα μέλη της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει τη βελγική κυβέρνηση.
Ο Van Ranst έχει βρεθεί στο στόχαστρο της φλαμανδικής ακροδεξιάς επειδή έχει εκφράσει αριστερές απόψεις σε κοινωνικά θέματα.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκα, άλλοι όμως όχι.
Ένας φορούσε ένα πορτοκαλί σωσίβιο με την επιγραφή «έτοιμος για το δεύτερο κύμα».
Ένας άλλος είχε γράψει στο μπλουζάκι του «όχι σ’ αυτή τη μασκαράτα».
«Ο σκοπός είναι να εμβολιαστούμε και οι ιολόγοι που εμφανίζονται στην τηλεόραση παίρνουν φακελάκια από τα φαρμακευτικά εργαστήρια, το ξέρουμε», είπε μια γυναίκα μιλώντας στο γαλλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι RTBF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης